България Маринов: Прокуратурата поема смъртта на Зайков Към този момент

...
България Маринов: Прокуратурата поема смъртта на Зайков Към този момент
Коментари Харесай

Маринов: Прокуратурата поема смъртта на Зайков

България Маринов: Прокуратурата поема гибелта на Зайков Към този миг няма данни и не е известно Зайков да е умрял по време на престрелка  Николай Киров 30 май 2019, 07:18 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Маринов: Прокуратурата поема гибелта на Зайков
Маринов: Прокуратурата поема гибелта на Зайков
 Стоян Зайков се е самоубил
Стоян Зайков се е самоубил
 Мистериозна гибел на барман в Созопол
Мистериозна гибел на барман в Созопол
 Бизнесмен с иск за 1 млн. лв. против Елена Йончева
Бизнесмен с иск за 1 млн. лв. против Елена Йончева
 Свидетел по делото КТБ: 78 милиона похарчили Цветан Василев и фамилията му за близо 16 години
Свидетел по делото КТБ: 78 милиона похарчили Цветан Василев и фамилията му за близо 16 години
 Кабинетът отпуска 15 млн. лв. за метрото
Кабинетът отпуска 15 млн. лв. за метрото
 Нова авиокатастрофа, почина умел водач
Нова авиокатастрофа, почина умел водач
 Българска социалистическа партия се връща в Народното събрание, желае оставката на Горанов
Българска социалистическа партия се връща в Народното събрание, желае оставката на Горанов

здирваният повече от 20 дни Стоян Зайков е засечен през вчерашния ден в гориста околност наоколо до Долна Баня. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на ексклузивен брифинг нощес.

Към този миг няма данни и не е известно Зайков да е умрял по време на престрелка. По информация на вътрешния министър служителите на реда са създали единствено два предупредителни изстрела и те не са били в посока на търсения. Изстрелите не са били за да го наранят. Случаят се поема от следовател, защото има забъркани чиновници на Министерство на вътрешните работи.

"Стоян Зайков беше засечен в региона на Долна баня и при опит да бъде арестуван е разкрил огън против сътрудниците. Те са дали отговор по-скоро с предупредителна пукотевица, такива са инструкциите и би трябвало да ги съблюдават ", сподели министърът на вътрешните работи.

"Колегите са чули изстрел. Най- евентуално лицето се е самоубило в резултат на заградителните мероприятия ", уточни Маринов. "Бяха извършени разнообразни оперативно- издирвателни дейности, фотокапани, разбор на придвижването, където сме засичали, че той е бил. Бяха открити къщи, в които е взломял и е взимал храна. На база на този разбор предприехме дейности по похищение на вниманието и секретни, там където не организираме такива дейности ", изясни Младен Маринов.

"Ще се извърши оглед. Случаят ще се поеме от следовател, защото има присъединяване на чиновници на Министерство на вътрешните работи ", акцентира вътрешният министър. „ Оттам нататък сме под юрисдикцията на прокуратурата и на следствието, с цел да се обясни цялата фактическа конюнктура ".

"Искам да благодаря на сътрудниците, които 20 дни не се прибираха. Бяха в гората непрекъснато. Доволен съм, че в последна сметка никой от тях не пострада ", посочи Маринов. "Гражданите към този момент могат да си отдъхнат, защото в действителност разбирам, че бяха под стрес ".

"Разговарях със чиновниците. Според тях изстрелите не са били, с цел да го наранят. Очакваме експертизите ", разясни Маринов, само че отхвърли да изясни с какво оръжие се е прострелял Зайков и къде е раната: "След като се направи огледът ще стане ясно всичко ".

Вътрешният министър беше безапелационен, че няма данни някой да е помагал на Зайков. За това свидетелства и фактът, че той е търсил храна по къщите в региона – нещо, което не би се случило, в случай че имаше асистент.

По данни на полицията търсеният се местел непрекъснато, като изминавал най-малко по 20 км дневно, което мощно затруднило преследването му.

Стоян Зайков бе в неопределеност от 9 май, когато беше намерено тялото на някогашната му другарка, от която има дете. На 16 май полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена непосредственост до дома на Зайков. По данни на Министерство на вътрешните работи мъжът е бил погубен с ловна пушка, а с изключение на комшия, е и братовчед на търсения. Убитият даже бе измежду разпитваните след изгубването на Зайков.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи, комисар Ивайло Иванов дефинира акцията в Костенец като невиждана по мащаби. В нея бяха включени рекорден брой чиновници на жандармерията и Специализирания отряд за битка с тероризма, както и командировани служители на реда от разнообразни градове на Южна България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР