България липсва от картата на морските круизи в Европейския съюз

...
България липсва от картата на морските круизи в Европейския съюз
Коментари Харесай

България липсва от картата на морските круизи в Европа

България липсва от картата на морските круизи в Европейския съюз като начална дестинация за морски пътешествия, демонстрират данни от разбор на Евростат за най-предпочитаните туристически направления от европейците за морски пътувания през 2016 година
 
Двете най-големи морски пристанища у нас Бургас и Варна са маркирани с " нула " при реализирането на круизни пътешествия, а визитите на круизни кораби в двата ни черноморски врата са необичайност и туристическа атракция.
 
Водещи круизни оператори с интерес към варненското пристанище

В началото на морския сезон т.г. в Бургас дебаркира круизният транспортен съд Costa neoRIVIERA с близо 1600 пасажери, най-вече френски жители и това бе едно от дребните събития у нас, обвързвано с круизния туризъм.
 
Пристанище Бургас посрещна първия за сезона круизен транспортен съд
 
 Guliver/Getty Images

У нас съществуват няколко туристически компании, които оферират круизи, само че най-близките дестинации, от които може да започва пътешествието са Атина, Венеция и Генуа. Родните туристически компании оферират също атрактивни круизни пътешествия до Карибите, Малдивите, Абу Даби, Оман, Мароко и други привлекателни дестинации.
 
Цените варират от 2000-3000 и 4000 лв., според от дестинацията и продължителността на круиза.
 
Колко българи потеглят на секс-круиз с " Кораба на оргиите "?

" Дунав Турс " е единственият български корабособственик, който реализира европейски речен круизен туризъм. Организират се групови и самостоятелни круизи по реките Дунав, Рейн и Майн с няколко първокласни кораба, а годишно над 20 000 пасажери се възползват от услугите на компанията, която към този момент се е вписала в европейския туристически пазар.
 
Сезонът на речните круизи у нас започва всяка година при започване на месец март. Специфичното при този тип круизи е, че всички изхранвания са включени в цената, както и огромна част от напитките, предлагани на борда - вино, бира, безалкохолни, кафе и чай когато и да е на деня.
 
Над 6 милиона европейци са избрали круизния туризъм през предходната година, а Италия е безспорният водач при стартирането на круизни пътувания по разнообразни дестинации, демонстрира анализът на Евростат.
 
 Guliver/Getty Images

От Италия по разнообразни направления са тръгнали на странствуване над 2,2 млн. европейци. Втората желана дестинация за круизен туризъм е Испания, от където са тръгнали близо 1,2 млн. туристи, трета желана дестинация е Англия с към 1 милион туристи, а четвърта е Франция с 500 000 круизни туристи, отпътували от френски пристанища.
 
От южната ни съседка Гърция са тръгнали на круизен туризъм към 200 000 пасажери, а от Турция - към 270 000.
 
С 829 000 пасажери, регистрирани като круизни туристи, британският град Саутхемптън е главното пристанище на Европейски Съюз за пътнически круизи, пред Барселона в Испания (685 000 пътници) и Венеция в Италия (657 000 пътници).
 
 Guliver/Getty Images

Първият в света сексуален круиз за двойки потегля от Барселона

Интересът към круизните пътувания в международен мащаб нараства лавинообразно и надвишава 100 милиона броя туристи годишно, демонстрират настоящи данни в интернет. Само в Съединени американски щати съществуват към 35 компании, занимаващи се с круизен туризъм с над 120 кораба, като приходите се пресмятат на близо 10 милиарда $ годишно.
 
Една от най-големите круизни атракции е корабът Oasis of the Seas на Royal Caribbean - най-големият круизен кораб строен в миналото - със седем квартала, същински зелен парк с живи дървета, шубраци и цветя, спектакъл за 2000 души, воден амфитеатър за 750 души, аквапарк, изкуствени талази за сърф, стени за спортно катерене, тенис корт, стадиони, нощни заведения, питейни заведения и даже ледена пързалка на борда на кораба.
 
 Guliver/Getty Images
По тематиката Награда от шефа: 800 чиновници на круиз до Карибите (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР