България ликува с втори златен олимпийски медал!Стойка Кръстева е олимпийски

...
България ликува с втори златен олимпийски медал!Стойка Кръстева е олимпийски
Коментари Харесай

Стойка Кръстева е олимпийска шампионка по бокс в Токио

България ликува с втори златен олимпийски орден!

Стойка Кръстева е олимпийски първенец в категорията до 51 кг от боксовия шампионат в Токио. Невероятната българка завоюва златния орден в категория до 51 кг на кръга в японската столица! Направи го по удивителен метод, след пет следващи, красиви и доста впечатляващи победи. Последната от които пристигна против първата в международната класация – Бусе Чакъроглу с 5:0 (30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27) на финала на най-голямата спортна сцена на планетата в японската столица.

Стойка Кръстева се подреди във безконечната популярност на българския, международния и олимпийския бокс. Тя донесе първо злато за женския ни бокс в историята. И пета купа за най-мъжкия спорт.

Родената в Добрич българка сложи името си паралелно до митове като Георги Костадинов (Мюнхен 1972), Петър Лесов (Москва 1980), Ивайло Маринов (Сеул 1988) и Даниел Петров (Атланта 1996), които преди нея стъпиха на олимпийския връх.

Това несъмнено е най-големият триумф в кариерата на 35-годишната Стойка Кръстева. Тя има извоювани още две европейски трофеи, както и два сребърни медала от международни шампионати и още един бронз от континенталната сцена. Освен това е 7-кратна шампионка на България и два пъти притежател на Купа „ Странджа “.

Представянето й е още по-впечатляващо, поради че в края на 2018 година взе решение да се отдръпна от кръга. След отмора и голям брой извършени диалози с управлението на федерацията, отпред с президента Красимир Инински, Стойка размишления и се завърна на огромната сцена. Направи го по допустимо най-впечатляващия метод, с цел да зарадва цяла България с представянето си в Токио.

 

Ден преди края на Игрите в Токио българските състезатели завоюваха пет оценки след купата на Ивет Горанова в дисциплината кумите на каратето, среброто на състезателката по спортна пукотевица Антоанета Костадинова на 10 метра револвер и бронзовите медали на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в женската битка.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР