България Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 имота

...
България Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 имота
Коментари Харесай

Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 имота

България Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 парцела " Няма всеобщо пласиране на парцели с отпаднала нужда ", съобщи министърът на защитата  Ива Ваташка 5 март 2020, 10:39  Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни
Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни
 Защо има 5 типа разнообразни плочки на няколко метра тротоар
Защо има 5 типа разнообразни плочки на няколко метра тротоар
 Няма доказан случай на ковид в България
Няма доказан случай на ковид в България
 Дъжд и сняг през днешния ден, какво ще е времето до края на седмицата
Дъжд и сняг през днешния ден, какво ще е времето до края на седмицата
 Щастлива развръзка: Връщат отнетото в Германия българско бебе на родителите му
Щастлива развръзка: Връщат отнетото в Германия българско бебе на родителите му
 България ще желае финансова помощ от Европейски Съюз поради мигрантите
България ще желае финансова помощ от Европейски Съюз поради мигрантите
 Бежански напън: Захариева отпътува за изключителна среща на външните министри от Европейски Съюз
Бежански напън: Захариева отпътува за изключителна среща на външните министри от Европейски Съюз
 Съдът наложи 1 млн. лв. гаранция на сина на Божков
Съдът наложи 1 млн. лв. гаранция на сина на Божков

"Няма всеобщо пласиране на парцели с отпаднала нужда ", съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов в Народното събрание. Излушването по отношение на осъществените покупко-продажби с парцели на Министерството на защитата с така наречен отпаднала нужда беше поискано от самостоятелни депутати от "Атака ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Каракачанов за мигрантската рецесия: Ние сме в подготвеност

"Ще ви дам една информация, тъй като твърдите за доста парцели, апетитни парцели. Споменавате острови,полуострови, архипелази, централни апетитни парцели. Бъркате се евентуално с полуостров Крим или Чукотка ", разяснява Каракачанов.

"За 2001-2008 година са продадени общо 392 парцела, за интервала 2009 година до сегашния миг са продадени 196 парцела ", заяви военният министър.

Каракачанов: Акъл на никого не съм давал

Той уточни, че през 2017 година са продадени 10 парцела, от които една част са наследени като процедура от служебния и от предходния министър, за 2018 година с негова заповед са открити 10 процедури, само че са продадени единствено два парцела, а през 2019 година са продадени четири парцела.

"Общо за тези близо 3 години, откогато аз съм министър, са продадени 16 парцела ", съобщи Каракачанов.

При мигрантски напън по границата ни, армията ще се намеси

"Сравнителният разбор демонстрира ясно, че по времето, когато аз съм бил министър, няма свръхпродажба на парцели. Напротив, по мое време са продавани минимум парцели за всяка година поотделно, а и общо като мандат досега ", разяснява той.

"Първото ви обвиняване, което тиражирате в медиите, не дава отговор на истината, сътрудниците ми подсказват, че в действителност е неистина - няма всеобщо пласиране на парцели с отпаднала нужда ", добави Каракачанов.

"За първи път министър на защитата връща парцели на МО - 56 дка, подарени на община Поморие, бяха върнати в благосъстоятелност на министерството, както и шест парцела в Пловдив, съвсем в центъра. Така че политиката ми като министър на защитата не е била да продавам, а да запазвам ", сподели той.

Политиката да не се бърка в проблемите на армията

"Споменавате по медиите - парцели по Черноморието, споменавате Червенка - нито един от тези парцели не е продаван ", уточни още министърът.

"Моята концепция тези парцели да не се продават е, тъй като в страната има към 3500 военнослужещи, които нямат жилища ", сподели Каракачанов и уточни, че концепцията му е върху тези парцели през процедурата за преотстъпено право на градеж МО да придобие жилища в гарнизоните, в които има остри потребности.

Министърът изясни, че продажбата на парцели с отпаднала нужда се прави по реда на Закона за държавната благосъстоятелност. Извършва се смяна на първичния статут от обществена в частна държавна благосъстоятелност след решение на Министерския съвет. Каракачанов уточни, че парцелите се продават с наддаване. Контрол има - вътрешно- и външноведомствен, означи още той.

Красимир Каракачанов упрекна представителите на "Атака ", че търсят на ниска цена политически дял.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Ива Ваташка Източник: Каракачанов министър защита парцели пласиране .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Защо 20% от младите нито работят, нито учат  1 Как ще ни връщат пари за парно  1 Ще трансформират ли актове към КАТ във фишове  1 Пенсионираните военни ще работят още 3 години --> Пaрите ни  Защо 20% от младите нито работят, нито учат Защо 20% от младите нито работят, нито учат  Как ще ни връщат пари за парно Как ще ни връщат пари за парно  Ще трансформират ли актове към КАТ във фишове Ще трансформират ли актове към КАТ във фишове  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Какво ще стане с момичето, което рита паднала съученичка Какво ще стане с момичето, което рита паднала съученичка  <br> Проф. Кантарджиев: Толкова заболели от грип не е имало от 10 години <br>
Проф. Кантарджиев: Толкова заболели от грип не е имало от 10 години
 <br> <strong> 8 </strong> храни, които <strong> забавят метаболизма </strong> <br>
8 храни, които забавят метаболизма
 <br> Зеленото ѝ отива: <strong> Кейт </strong> впечатли с тоалет и <strong> пие бира </strong> <br>
Зеленото ѝ отива: Кейт впечатли с тоалет и пие бира
Последни  Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16 парцела Каракачанов: Откакто аз съм министър, са продадени 16...  <p>Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни</p> Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни  <p>Студ, апетит, беззащитност...&nbsp; <strong>Бежанците</strong> на турско-гръцката граница</p> Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на...  <p><span style= Честито! Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители  Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика...  <p>Нова мода в<span style= Нова мода в обществените мрежи... този път с червило...  <p><strong>Потъваме</strong>. Можем ли да се спасим?</p> Потъваме. Можем ли да се спасим?  <p>Защо има 5 типа разнообразни плочки на няколко метра тротоар</p> Защо има 5 типа разнообразни плочки на няколко метра тротоар  <p><strong>Прическите</strong>, които превземат <strong>2020</strong></p> Прическите, които превземат 2020  <p>Koenigsegg сподели 3-цилиндров хибрид с 1700 к.с.</p> Koenigsegg сподели 3-цилиндров хибрид с 1700 к.с.  <p>Инфекциозните отделения в цялата страна са пълни</p> Инфекциозните отделения в цялата страна са цялостни  Дъжд и сняг през днешния ден, какво ще е времето до края на седмицата Дъжд и сняг през днешния ден, какво ще е времето до края на...  На стогодишна възраст умря Хавиер Перес де Куеляр На стогодишна възраст умря Хавиер Перес де Куеляр  <p><strong>10</strong> <strong>неща</strong>, за които <strong>не</strong> би трябвало да се <strong>извинявате</strong> на никого</p> 10 неща, за които не би трябвало да се извинявате на никого  МВФ отпуска 50 милиарда $ за битка с ковид МВФ отпуска 50 милиарда $ за битка с ковид  Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри...  iOS позволява изпращането на реклами посредством вести iOS позволява изпращането на реклами посредством вести  Ара Маликян Феноменът Ара Маликян: България е специфична за мен  Сигнал за бомба, изтеглиха летището в Страсбург Сигнал за бомба, изтеглиха летището в Страсбург  <p>Връщат <strong>отнетото</strong> в Германия българско <strong>бебе</strong> на родителите му</p> Връщат отнетото в Германия българско бебе на родителите... Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена се кара със брачна половинка си. - Не ни стигат парите, поискай нарастване на заплатата! - На теб не ти стигат, поискай ти! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Преродена. Ванеса, която се изправи против анорексията  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията  На Шипка е положен първият камък на българската независимост  Честит 3 март! Честваме 142 години от Освобождението на България  Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март  Българката, след която образованието не е същото Водещи вести  Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган  <p>Студ, апетит, беззащитност...&nbsp; <strong>Бежанците</strong> на турско-гръцката граница</p> Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на турско-гръцката граница  <p><span style= Честито! Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители  Ара Маликян Знаменитият цигулар Ара Маликян: България е специфична за мен  <p><strong>Прическите</strong>, които превземат <strong>2020</strong></p> Прическите, които превземат 2020  <p><strong>10</strong> <strong>неща</strong>, за които <strong>не</strong> би трябвало да се <strong>извинявате</strong> на никого</p>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР