България Какви вредни храни откриха в училищата и детските градини

...
България Какви вредни храни откриха в училищата и детските градини
Коментари Харесай

Какви вредни храни откриха в училищата и детските градини

България Какви нездравословни храни откриха в учебните заведения и детските градини Инспектори от Агенцията по храните издадоха 20 акта и 191 наставления за нарушавания 17 октомври 2019, 11:45  Какви нездравословни храни откриха в учебните заведения и детските градини
Какви нездравословни храни откриха в учебните заведения и детските градини
 Как ни мамят при пазаруването на коли втора употреба
Как ни мамят при пазаруването на коли втора употреба
 Степан Хиндлиян: Скандалът се преекспонира
Степан Хиндлиян: Скандалът се преекспонира
 Тръмп към Ердоган: Не бъди простак. Осмя
Тръмп към Ердоган: Не бъди простак. Осмя " смахнатата Нанси "
 Приятелка на Андрей Монов: Жертвите можеше да са две
Приятелка на Андрей Монов: Жертвите можеше да са две
 Баща влезе в учебно заведение и преби съученичка на щерка си
Баща влезе в учебно заведение и преби съученичка на щерка си
 Къде ще е най-топло, прахов облак доближава
Къде ще е най-топло, прахов облак доближава
 Стефан Данаилов диша независимо
Стефан Данаилов диша независимо

нспектори от Агенцията по храните издадоха 20 акта и 191 наставления на учебни заведения и детски градини за нарушавания при предлагането на храни за деца.

Извършени са общо 2462 инспекции на хранителни обекти в над 200 детски заведения.

Забранени са храни, които не дават отговор на условията за качество. Продукти с изминал период на валидност не са открити.

Намерени са единствено с отклонения по качествените индикатори, като бисквити, солети, кашкавал, брашно и кренвирши, които не са по одобрен стандарт. Налични били и безалкохолни питиета, които не се позволяват за предложение на територията на образователните заведения.

В детските градини нарушаванията са извънредно рядко, защото храната се подготвя по меню и всички условия за качество на суровините се наблюдават прецизно от чиновниците там.

Все още остава казусът с храните, които се оферират в бюфетите . Там има такива, съдържащи мазнини, консерванти и подсладители, които не се позволяват.

Проверките в обектите за детско и учебно хранене се правят целогодишно. Най-често установените несъответствия са свързани със сградния фонд, софтуерното съоръжение, неприятна хигиена, изчезнали термометри в хладилните уреди. На места не се афишират алергени в храните и се оферират такива, които не са създадени по одобрени стандарти, осведомят от БАБХ.

В края на септември Агенцията по храните стартира инспекция за качеството на хранене в детските градини и учебните заведения.

Акцията се организира в цялата страна. До 11 октомври инспектори влизаха в кухните, с цел да наблюдават за качеството и сигурността на продуктите, които се дават на децата.

Проследен беше пътят на храната - от доставчиците, през хладилните пространства, кухнята, където се подготвя храната за децата, до сервирането. Взимаха се проби дали децата ядат качествена храна.

Децата чакат да им е вкусно, а родителите им - храната да е и качествена и безвредна.

В детска градина в София хладилниците са полупразни. Това става известно не е инцидентно. "Имаме процедура да поръчваме безусловно всеки ден храна за децата от лицензиран снабдител. По този метод всеки ден децата получават прясна, разнообразна и качествена храна ", уточни Христина Петрова.

В последните години нарушаванията ставали все по-малко, регистрират инспекторите. Рядко попадали на незадоволителна хигиена, липса на здравни книжки и неразрешени оцветители и консерванти.



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: храни градини .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как да получите пари, в случай че имате лихвоточки  1 Кои въпроси е значимо да зададете при изявление за работа  1 Колко животни е позволено да гледаме в двора  1 Национална агенция за приходите прибира такса върху здравните ни вноски --> Пaрите ни  Как да получите пари, в случай че имате лихвоточки Как да получите пари, в случай че имате лихвоточки  Кои въпроси е значимо да зададете при изявление за работа Кои въпроси е значимо да зададете при изявление за работа  Колко животни е позволено да гледаме в двора Колко животни е позволено да гледаме в двора  Национална агенция за приходите прибира такса върху здравните ни вноски Национална агенция за приходите прибира такса върху здравните ни вноски Не пропускай  <br> <strong> Стоичков </strong> се разплака в ефир поради <strong> расисткия скандал </strong> <br>
Стоичков се разплака в ефир поради расисткия скандал
 <br> <strong> От лукса до гилотината </strong>: Животът на Мария Антоанета <br>
От лукса до гилотината : Животът на Мария Антоанета
 <br> <strong> Пластичен хирург </strong> уточни коя е най-красивата в света <br>
Пластичен хирург уточни коя е най-красивата в света
 <br> <strong> Най-скъпите разводи </strong> в историята <br>
Най-скъпите разводи в историята
Последни  Какви нездравословни храни откриха в учебните заведения и детските градини Какви нездравословни храни откриха в учебните заведения и детските...  <p><strong>Неудобни</strong> <strong>сватбени гафове</strong>, запечатани на снимки</p> Неудобни сватбени гафове, запечатани на фотоси  <p>10 дуета, с които <strong>да посрещнем есента</strong></p> 10 дуета, с които да посрещнем есента  Русия смъкна американски дипломати на път за мистериозната детонация Русия смъкна американски дипломати на път за...  Как ни мамят при пазаруването на коли втора употреба Как ни мамят при пазаруването на коли втора употреба  <p><strong>32-дневен</strong> хранителен режим за <strong>плосък корем</strong></p> 32-дневен хранителен режим за плосък стомах  <p><strong><span style= Траки схванаха най-голямата лъжата на Юлиян  Степан Хиндлиян, ръководител на Националния клуб на последователите на ПФК Степан Хиндлиян: Скандалът се преекспонира  Тръмп към Ердоган: Не бъди простак. Осмя Тръмп към Ердоган: Не бъди простак. Осмя " смахнатата...  ЦИК коментира: Как да попълните бюлетините за гласоподаване ЦИК коментира: Как да попълните бюлетините за гласоподаване  <p>Зодиакални двойки, които <b>рядко</b>&nbsp;се карат</p> Зодиакални двойки, които рядко се карат  Йорданка Фандъкова, Мая Манолова Фандъкова и Манолова в пряк конфликт в ефир  <p><span style= НАСА сподели новите скафандри, с които астронавтите ще...  <p>Забавна фотография на третото дете на <strong><span style= Забавна фотография на третото дете на Райън Рейнолдс и...  Красимира Карабашева – другарка на студента Андрей Монов Приятелка на Андрей Монов: Жертвите можеше да са две  Ford F-Series Super Duty Дилър на Ford подарява Библия и автоматизирано оръжие  <p>Песен на<strong> <span style= Песен на Guns N' Roses е първото парче от 80-те с...  Баща влезе в учебно заведение и преби съученичка на щерка си Баща влезе в учебно заведение и преби съученичка на щерка си  Къде ще е най-топло, прахов облак доближава Къде ще е най-топло, прахов облак доближава  Еминем Момчето, което не трябваше да успее. Но стана крал Всичко от през днешния ден Виц на деня Връх на ревността: - Къде си?!? - На автомагистралата. - Влез в насрещното да чуя клаксоните! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Никол Шерцингер сподели къщата си (ВИДЕО)  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ Водещи вести  Йорданка Фандъкова, Мая Манолова Фандъкова и Манолова в пряк конфликт в ефир  Русия смъкна американски дипломати на път за мистериозната детонация Русия смъкна американски дипломати на път за мистериозната детонация  Еминем Момчето, което не трябваше да успее. Но стана крал  <p>Забавна фотография на третото дете на <strong><span style= Забавна фотография на третото дете на Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли  <p><strong>32-дневен</strong> хранителен режим за <strong>плосък корем</strong></p> 32-дневен хранителен режим за плосък стомах  <p>10 дуета, с които <strong>да посрещнем есента</strong></p> 10 дуета, с които да посрещнем есента  <p><strong>Неудобни</strong> <strong>сватбени гафове</strong>, запечатани на снимки</p> Гафове, които потвърждават, че съвършени сватби има единствено в киното  <p><strong><span style= Траки схванаха най-голямата лъжата на Юлиян в „ Игри на волята “  ЦИК коментира: Как да попълните бюлетините за гласоподаване ЦИК коментира: Как да попълните бюлетините за гласуване

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР