България изпълнява в момента мерки, целящи цялостна реформа и цифровизация

...
България изпълнява в момента мерки, целящи цялостна реформа и цифровизация
Коментари Харесай

Ахладова: България работи по цялостна цифровизация на съдебните процедури

България извършва сега ограничения, целящи цялостна промяна и цифровизация на правосъдните процедури. Чрез тях се стремим да осигурим оптималната степен на бистрота, експедитивност и успеваемост на всеки от стадиите на правораздаването. Това съобщи министърът на правораздаването Десислава Ахладова  Десислава Ахладова Десислава Ахладова е родена през 1974 година Придобива магистърска степен "Право " в Югозападен пред сътрудниците си от Европейския съюз по време на неофициална видеоконференция през вчерашния ден, с която се означи първото публично събитие на португалското председателство в региона на правораздаването, оповестяват от Министерството на правораздаването.

"Очакваме признатите промени в Гражданскопроцесуалния ни кодекс, които уреждат разпоредбите за практикуване на процесуални права от жителите и бизнеса в електронна форма, да докара до повишение на доверието в съда и възстановяване на неговата работа. Вярваме, че цифровизацията ще има забележителен положителен резултат и върху подобряването на бизнес, и върху капиталовия климат в страната ", сподели още българският правосъден министър. "Този развой включва цялостна отбрана на правата на участниците в правосъдните производства, идентичен достъп до правораздаване за всички жители и съблюдаване на върховенството на правото ", добави още тя.

Министри на правораздаването подчертаха значимата роля на Европейската комисия в процеса по цифровизацията на правосъдните системи и благодариха за готовността й да подкрепят страни членки за създаване и насърчаване на цифровия им капацитет.

Министрите на правораздаването се сплотиха през вчерашния ден към това концепцията, че следва да продължи и присъединението на страните членки към Хагската спогодба за интернационалната протекция на възрастните хора, с оглед реализиране на по-адекватна отбрана и даване на по-големи благоприятни условия за осъществяване на правата на тези жители.

Дискутираха още, че следва да се търсят правни решения за отбрана против подправянето по медицински артикули по наказателноправен ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР