България изостава с ваксинирането - има 15 процента имунизирани при

...
България изостава с ваксинирането - има 15 процента имунизирани при
Коментари Харесай

Еврокомисар Кириакиду: България изостава с Covid ваксинирането

България изостава с имунизирането - има 15 % ваксинирани при приблизително 50 на 100 в Европейски Съюз, установи при визитата си в София европейският комисар по опазване на здравето Стела Кириакиду.

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров заяви по какъв начин ще се усъвършенства имунизационната акция:

„ Съдействие, което ще получим, дизайн на акции, които биха били най-подходящи, с цел да убедим нашите хора да се имунизират по-масово от до момента. Ще получим съответно методология за оценка на това какъв брой души от нашето население са се срещали с вируса или са имунизирани и са построили имунитет. Не става въпрос за средства, а за дизайн и ноу-хау по какъв начин да се направи по-добре ".



Служебният здравен министър Стойчо Кацаров разяснява за открития случай на индийския вариант в Плевен, че е единственият изолиран до в този момент у нас. Предстои Районната здравна ревизия още веднъж да ревизира контактните лица.

Европейският комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду е на посещаване в България по отношение на осъществяването на имунизационните проекти в страната. Тя и министър Стойчо Кацаров посетиха мобилния пункт за имунизация против Covid-19 на площад „ Александър Батенберг " в София.

След това отидоха в столичната болница „ Св. Анна ", където се срещнаха с имунизационните екипи на лечебното заведение.

По-рано Кириакиду разиска проектите за имунизации с президента Румен Радев. Основните въпроси в диалога бяха тактиката на Европейския съюз за имунизациите, разгръщането на националната акция за ваксиниране против Covid-19 и бъдещите дейности по предложенията в границите на съюза.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР