България излиза на трето място по посещения в Турция през

...
България излиза на трето място по посещения в Турция през
Коментари Харесай

Българите спасяват турския туризъм

България излиза на трето място по визити в Турция през тази година. От началото на 2020 година до края на август над 532 000 българи са посетили страната, разкрива в изявление за TravelNews Бюлент Басиоглу, ръководител на Асоциацията за поощряване на туризма в Одрин.

На първо място е Германия с над 789 000 туристи, а на второ – Русия с над 772 000 туристи. След нас са Украйна и Англия. Спадът на българите е към 70% по отношение на същия интервал на предходната година, когато сме били на четвърта позиция. Турция е посетена от общо 7,255 млн. туристи до края на август, съгласно формалната статистика.

Повечето от, а градът и хотелите се пълнят през уикендите. Те идват с коли и рейсове, а още от ранни зори граничните пунктове са цялостни с българи, които идват на пазар в града, показва Басиоглу.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Турският град Одрин се трансформира във все по-предпочитано мяст...

Сънародниците ни купуват главно облекла, почистващи препарати и храна. Най-много се търсят всички типове дрехи, маслини, тоалетна хартия, зехтин, медикаменти и други Хора, които са пристигнали с колите си, купуват даже и мебели. Заради обезценяването на турската лира.

Повечето български туристи посещават Одрин за един ден, само че някои остават и за уикендите. Хотелите в града са резервирани до края на декември, а доста наши сънародници възнамеряват да прекарат новогодишните празници в южната ни съседка.

" Благодарение на туристите, идващи още веднъж в Одрин от България, започнаха усъвършенствания както във връзка с стопанската система, по този начин и на търговията. Във времена на пандемия от COVID-19, посетителите от прилежаща България понижават проблемите на одринските търговци, които претърпяват стопански сложни времена ", изяснява Басиоглу.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР