България изигра един от най-добрите си мачове, но остана на

...
България изигра един от най-добрите си мачове, но остана на
Коментари Харесай

Анализ на играта на българските волейболисти в снощната драма срещу Бразилия

България изигра един от най-хубавите си мачове, само че остана на точка от класиране за Токио. Нашите волейболисти изненадаха бразилците и повече от два гейма мачкаха олимпийските първенци. За страдание нещо малко, може би неналичието на убеденост им попречи да осъществен огромната си фантазия. Ето и детайлното показване на всеки един от тях в снощната драма.
 България загуби от Бразилия в пет гейма след изтърван мачбол
Българските волейболисти допряха Токио, само че изгубиха извоюван мач против Бразилия

Нашите момчета надиграваха безапелационно олимпийските първенци, само че не можаха да затворят срещата

Цветан Соколов беше най-резултатен в мача с 19 точки. На него му бяха вдигнати 30 топки и той приключи с точки 17. Цецо направи и по един блок и един ас. За страдание сервисът му не работеше добре и той извърши единствено 14 начални удари, минимум от титулярите. Директната му точка донесе мачбол, само че идващото му осъществяване излезе за следващ път в навън.

Соколов не стартира добре, само че във втория гейм влезе в мача и правеше неотразимите си забивки. В края Сеганов залагаше единствено на него, което се оказа несъразмерна отговорност за Цецо. Бразилците насочваха съвсем постоянно блока си към него и съумяха да му създадат няколко сполучливи блока.
 Снимка 438195
Източник:

Мартин Атанасов би трябвало да бъде избран като състезател на мача. Той заби сполучливо 15 от 22 вдигнати му топки. Направи една точка от обсада и два аса. Атанасов биеше доста мощен сервис и по тази причина застана зад линията общо 18 пъти. Мартин сподели, че той е новият титуляр на поста посрещач. Той поемаше отговорност във значимите моменти, като имаше доста точна преценка по кое време да играе със мощ и по кое време технично.

Розалин Пенчев влезе на мястото на Тодор Скримов началото на втория гейм. Той незабавно се вписа в тима и по този начин за първи път в последните години имахме трима мощни нападатели в края - той, Соколов и Атанасов. Розалин се пропука в някои моменти на посрещане и това му навлече много рецензии от коментиращите мача. Пенчев приключи с 15 точки. Успешните му офанзиви бяха 13 от 27 вдигнати топки. Той направи и 2 точкови блокади и извърши 13 сервиси за 4 гейма.
 Снимка 438192
Източник:

Светослав Гоцев, който дружно с Атанасов, поведе тима първоначално осъществя 11 точки. В началото офанзивите му през центъра бяха неотразими, само че последователно бразилците го хванаха. Ефективността му падна и той заби 5 точки от 12 вдигнати. На блок Светослав осъществя 5 точки и застана на сервис 16 пъти.

Виктор Йосифов беше най-голямата опасност на сервис. Той извърши най-вече начални удари - 21. Капитанът заби 5 топки от 9 вдигнати и направи 3 точкови блокади. Но Сеганов рядко го търсеше в центъра.

Георги Сеганов се утвърди като титуляр. Той игра доста разнообразно и вдигаше на всички. Когато се продржаше към това надигравахме бразилците. Дали заради отмалялост, дали поради треньорски инструкции Георги наблягаше в края съвсем единствено на Соколов и в по-малка степен на Розалин Пенчев. Атанасов и центровете бяха изолирани и това даде късмет на бразилците да насочват елементарно блока си. Сервисите на Сеганов от време на време бяха сложен ребус за бразилците, само че в множеството случаи не водеха до нищо. Той извърши 15 начални удари.

Тодор Скримов игра един гейм и се контузи при неприятно рухване върху крайници на кубинеца Леал. Скримов извърши 4 сервиса в първия гейм и направи един ас. Той заби сполучливо 2 топки от 3 вдигнати му. Неговата загуба се оказа съдбовна за посрещането, където Тодор се справяше чудесно в изключителния за българите първи гейм. Но, в случай че в спорта няма.

Теодор Салпаров си свърши работата, за която е на площадката и избави невероятни топки. Много от брейк точките за нашите са негова заслуга.

Останалите, които влязоха в игра се показаха резонно за дребното време на площадката. Неизлекуваният Теодор Тодоров влезе за малко в четвъртия гейм и доигра петия, когато Гоцев се пропука. Теодор заби единствената му вдигната топка и извърши един начален удар.
 Снимка 438191
Източник:

Николай Пенчев влизаше за укрепване на посрещането, само че игра като либеро и не взе участие в нито една офанзива. Венелин Кадънков имаше ролята на втори диагонал, само че се оказа единствено " патерица " за Цветан Соколов. В края на четвъртия гейм той получи 3 топки и не осъществя нито една. Кадънков извърши и 2 начални удара.

Добромир Димитров сменяше на два пъти Сеганов, когато Кадънков влизаше на мястото на Соколов. Изявите му останаха незабележими, с изключение на два неприятно изпълнени начални удари. Алекс Грозданов също се появи за малко в маратонския трети гейм, само че не можа да се впише в мача.

Петър Каракашев, единствен, не беше пуснат нито за една секунда в игра.

Българите бяха с една концепция по-добри в офанзива. Те направиха 61 точки от 11 вдигнати топки, до момента в който бразилците приключиха с 60 от 114. На блок " лъвовете " имаха преимущество - 11 на 8 точкови блокади. Съперниците ни направиха 11 аса, а ние 8.

Традиционно грешките дефинираха спечелилия. Момчетата на Силвано Пранди сбъркаха 35 пъти, а тези на Ренан дел Зото 27 пъти. И двата тима залагаха на мощен сервис и бъркаха постоянно. Победителите вкарваха сервисите си в решителните моменти, а ние не можахме, когато опитахме да затворим мача с бомби.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР