България избира новата местна власт днес. Гласуваме за кметове и

...
България избира новата местна власт днес. Гласуваме за кметове и
Коментари Харесай

10,27% е избирателната активност към 10 ч. на местния вот

България избира новата локална власт през днешния ден. Гласуваме за кметове и съветници за 265 общини.
НА ЖИВО: Местните 2019 – България гласоподава Проследете с нас изборния ден
10,27% е изборната интензивност към 10 ч. за цялата страна, оповестиха от Централната изборна комисия (ЦИК). Изборният ден протича обикновено, безапелационни са оттова.

Снимка: Ладислав Цветков

За да дадете своя глас, ви е нужен единствено документ за идентичност. Ако не сте сигурни в коя изборна секция сте, гратис можете да ревизирате на уеб страницата на grao.bg и на телефон 080014726, който е безвъзмезден за всички оператори.

Кметовете се избират мажоритарно. Трябва да са получили повече от 50% от подадените гласове, с цел да завоюват на първи тур. Ако това не се случи на днешния първи тур, първият и вторият претендент по брой гласове отиват на балотаж.

Снимка: Явор Николов

Гласуваме със знак Х или V, като в интегралната бюлетина за общински препоръки с изключение на в квадратчето за съответната листа може да гласувате за съответен претендент за общински консултант от листата с номера.

Снимка: Явор Николов

Изборният ден стартира в 7 ч. сутринта и по закон завършва в 20 ч., като по преценка на секционната комисия може да бъде продължен с един час, в случай че пред секцията има опашка от гласоподаватели.

Кандидатите за локалната власт общо са 36 240 от тях най доста са за общински съветници над 29 хиляди претенденти за кметове на общини са 1253, а за кметове на кметства над 5000.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР