България иска да обоснове своето изключение от европейското ембарго на

...
България иска да обоснове своето изключение от европейското ембарго на
Коментари Харесай

Юлиана Николова: Не е вярно, че "Лукойл Нефтохим" работи най-добре с руски петрол

" България желае да обоснове своето изключение от европейското ембарго на съветския петрол с това, че  " Лукойл Нефтохим Бургас " работи най-добре с този нефт, тъй като по този начин е строен, по този начин е изработен. Не е тъкмо по този начин. От 2009 година са подхванати доста енергийни тактики за диверсификация и понижаване на зависимостите в енергетиката. Сигурна съм, че в тези тактики е планувано пренастройването на " Лукойл Нефтохим " за работа с различен нефт.  

Това сподели пред БНР Юлиана Николова, шеф на портал " Европа ".

Тя напомни данни, че " Лукойл Нефтохим " не заплаща огромни налози, т.е. единствено печели от българската страна, а не дава нищо на обществото .

Николова думите ѝ дебатът, обвързван с енергийните запаси от Русия, би трябвало да е в посока, че със средствата от тях Путин финансира войната в Украйна и че това е неприемливо да го позволяват страните от Европейски Съюз .

Тя разяснява, че Германия и Полша са трансформирали към този момент позициите си по отношение на съветските енергоносители, само че в България не е по този начин, даже енергийната политика на Путин към този момент е разделила нашето общество .

Според Юлиана Николова " триумф за политиката на Путин е, че е обърнал огромна част от българската политическа класа и част от ръководещите в съпротивляващи се на европейските наказания против Русия ". 

Интервюто на Людмила Железова с Юлиана Николова в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР