България има потенциала да привлече големи инвеститори, но за тази

...
България има потенциала да привлече големи инвеститори, но за тази
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не бива да се състезаваме с бедните, трябват ни иновации и прозрачност

България има капацитета да притегли огромни вложители, само че за тази цел са нужни дейности в няколко направления – предприятията да са покрай евентуалните си пазари и до евентуалните си локални сътрудници и снабдители, само че и непознатите компании да са спокойни, че тук няма да бъдат обект на корупционен напън и няма да се сблъскат със правосъдна система, която работи пристрастно. Това акцентира икономическият министър Кирил Петков в онлайн събитие, отдадено на отговори на въпроси на жители.

Във формата „ Властта приказва! Открито “ той беше безапелационен, че по-високият стандарт на живот и развиването на районите у нас би трябвало да дойдат благодарение на внедряването на нововъведения и с подкрепяне на естествените пазарни процеси – а не с директна държавна интервенция и субсидиране, което може да стане апетитна цел за лобисти.

Държавата не си е на мястото

Още при започване на онлайн полемиката Петков остро разкритикува плана за държавен комплекс в „ София Тех Парк “ на стойност 190 млн. лева

„ Честно да си призная, аз не мога да открия смислена причина за какво този комплекс би трябвало да бъде повдигнат – сега, в който на толкоз доста места можем да сложим парите н а страната по този начин, че да са в интерес на стопанската система и в обществена изгода, да сложим 190 млн. в един небостъргач е една безусловно безумна концепция “, призна Петков, който означи, че е виждал сходен огромен план единствено в Дубай.
Той ще бъде спрян, а и ще стигне до прокуратурата поради метода, по който е осъществен – с „ ин хаус “ процедура. „ Моята обичана компания ДКК е дала 100% задатък на „ Монтажи “, а „ Монтажи “ – 50% задатък на трета компания “, изясни министърът, като означи, че също така в сумата влизат планиране, строителство и надзор, осъществявани от едно и също лице.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР