България има нужда от икономически антикризисен щаб, в който да

...
България има нужда от икономически антикризисен щаб, в който да
Коментари Харесай

Станишев: България има нужда от икономически антикризисен щаб


България има потребност от стопански антикризисен щаб, в който да вземат участие представители на всички институции и политически сили. Това разяснява в изявление за Канал 3 президентът на ПЕС Сергей Станишев, който бе министър председател на България сред 2005 и 2009 година. Той акцентира, че ПЕС работи за общоевропейски проект за възобновяване на стопанската система на Европейски Съюз.

Според водача на ПЕС рецесията, подбудена от ковид, е систематична и симетрична – удря всички, само че въздействието й е асиметрично върху обособените стопански системи. И точно по тази причина съгласно него на нашата страна е нужен стопански антикризисен щаб.

По мотив на напрежението сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2 Станишев акцентира, че институциите би трябвало да могат да си приказват. Той означи, че в изявленията си президентът Румен Радев е подчертал върху икономическите и обществени проблеми, свързани с рецесията, които занапред ще излизат напред.

Разговорът в студиото на днешния 9 май стартира с това какъв празник има през днешния ден - Ден на успеха или Ден на Европа. " Тези два празника са неразривно свързани ", акцентира Станишев. И добави, че декларацията на 10 външни министри, сред които и Екатерина Захариева, е " явна операция с историята ".

Документът е директна функционалност на обтегнатите връзки Европейски Съюз - Русия, бе безапелационен Сергей Станишев. И посочи, че в декларацията се подценява саможертвата на бойците от Червената войска, а нейният принос е максимален за успеха над нацизма.

Има един провинен за Втората международна война - нацистка Германия, акцентира Сергей Станишев.

Пактът Рибентроп - Молотов е от същото равнище на виновност като Мюнхенското съглашение, продължи Станишев. И разяснява, че тогава " всички са се опитвали да оттласнат войната от себе си ".

Според Станишев държавното управление се оправя добре с преодоляването на здравните аспекти на рецесията, само че предизвести властта да не се главозамайва. Все повече с преодоляването на здравната рецесия напред ще излиза икономическата, посочи той. И акцентира, че тук е ролята на Българска социалистическа партия като съпротива да предлага работещи решения.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР