България има много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде

...
България има много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде
Коментари Харесай

Борисов обеща на Кабо Верде инвестиции и посредничество пред ЕС

България има доста съществени планове за вложения в Кабо Верде в областта на бизнеса, изключително в областта на туризма. Голям интерес има в ИТ бранша, ние сме водещи и приети в това отношение, както и в областта на ръководство на туризма. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва, който е на посещаване у нас.

"Има студенти от Кабо Верде у нас, само че се надяваме повече студенти оттова да приключват висшето си обучение в България “, уточни Борисов.

Той акцентира, че Кабо Верде има доста близки връзки с Европейския съюз и с Европейската национална партия. "Би било прелестно България да бъде добър модератор и медиатор в идващите месеци, тъй като ще има много събития сред Европа и Кабо Верде в границите на годината ", сподели още Борисов.

"Бихме желали да работим в посока на привличане на повече вложения от България. Заинтересовани и отворени сме да приемем български вложители в разнообразни сфери, изключително в областта на туризма. Предлагаме непоклатимост, доверие и предвидимост, тъй че е доста невисок рискът за хората, които решат да влагат в страната ни. Други европейски страни към този момент влагат в Кабо Верде и реализират облага ", сподели от своя страна министър председателят на Кабо Верде.

"Това е човешкият капитал, който е най скъпият за развиването на страната ни ", съобщи той. „ Споделяме вашата визия за Африка. Страната ни е дребна и разбираме, че развиването се реализира, когато се употребяват оптимално добре всички ресурси-гражданското общество, образованието, качеството на живот и свободата на жителите, както и опцията те да вземат участие в процеса на развиването на личната си страна ", сподели още Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.

Република Кабо Верде, известна и като Зелени нос, е островна страна в Северния Атлантически океан на запад от крайбрежията на Африка с повърхност 4033 km и население от 539 560 души. Архипелагът включва островите Сантяго, Сао Николау, Санто Антао, Сао Висенте, Боа Вища, Фого, Майо, Сал и Брава.

Икономиката на страната зависи от земеделието и туризма. Туризмът съставлява 25% от Брутният вътрешен продукт на страната, като има годишно повишаване с към 20%. През 2007 година в Брюксел членовете на Световната комерсиална организация доближиха заключителния стадий от съглашението по отношение на изискванията за присъединение на Кабо Верде към организацията.

Кабо Верде е единствената африканска страна, получаваща оптималната оценка в годишните отчети на Freedom House по повод равнището на политическите и гражданските свободи.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР