“България има много работа да свърши в следващите месеци. Положителното

...
“България има много работа да свърши в следващите месеци. Положителното
Коментари Харесай

Славов за доклада на ЕК: Няма доказателства за преследване на корупцията по високите етажи на властта

България има доста работа да свърши в идващите месеци. Положителното е, че се правят оценка напъните на държавното управление точно да възнамерява ограниченията, които би трябвало да бъдат признати идващите месеци в противопоставяне на корупцията , във връзка с промяната в правосъдната система , и във връзка с тематики, които дълго време са били държани отвън медийното внимание като контролиране на лобизма и свободата на медиите. Това са ограничения, които идващите месеци би трябвало да влязат в Народното събрание ".

Това съобщи правосъдният министър Атанас Славов преди съвещанието на Висш съдебен съвет.

" Резултатите от следващият отчет са ясни на всички - няма безапелационни доказателства за гонене на корупцията по високите етажи на властта ”, сподели той и добави, че точно промените, които оферират, би трябвало да трансформират това.

Славов разяснява, че в съвещанието на Висш съдебен съвет има доста ясни и съответни точки за разискване , измежду които напън върху магистрати, казусът “седемте джуджета. ” Той сподели, че при започване на съвещанието ще сложи съответни изводи, които прави Европейска комисия в отчета си, само че посочи, че следва да стане ясно дали това ще бъде коментирано.

По отношение на доказателствата , които Сарафов внесе за случая “осемте джуджета ” , той уточни, че ще предложи да се извърши инспекция на констатациите в отчета.

Самият факт, че този отчет три години е държан някъде, е тежко дисциплинарно нарушаване на управлението на прокуратурата, приказваме за екипа на Гешев и неговите заместник-прокурори ”, разяснява той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР