България има изключителен потенциал, за да привлече туристи от далекоизточните

...
България има изключителен потенциал, за да привлече туристи от далекоизточните
Коментари Харесай

Посланикът на Корея: България има потенциал за туристи от далекоизточните пазари

„ България има извънреден капацитет, с цел да притегли туристи от далекоизточните пазари. Не единствено в София, само че и в по-малко обитаемоте места. “

Това съобщи Н. Пр. Джонгин Бе , ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Корея в България, по време на работната си среща с министъра на туризма Зарица Динкова. Тя подчертя, че сега се слага главен акцент на популяризирането на профилираните типове туризъм – авантюристичен, планински, балнео, СПА, културен, исторически, винен. Подготвят се мощни рекламни акции, които не просто поддържат видимостта на България на най-важните пазари, само че и я утвърждават като налична и желана туристическа дестинация.

“Отличителен знак за България е розата. Произвеждаме най-качественото в света масло от рози, което се употребява от международни козметични марки. Тя очарова освен с цвят и мирис. Използва се и в гастрономията, редица компании създават от ден на ден разнородни артикули от роза, които са потребни за здравето “, означи министър Динкова и предложения Н. Пр. Джонгин Бе на идващия празник на розата в Казанлък.

“България се трансформира извънредно бързо. Културният ви туризъм, празникът на розата биха били превъзходен метод да разкажете на света за вашата страна ”, съобщи посланикът на Република Корея в България.

Сред евентуалните благоприятни условия за промотиране на България на далекоизточните пазари Н. Пр. Джонгин Бе очерта снимането на корейски филми и продукции у нас, както и разнообразни видеа, които да се популяризират в YouTube и ще засилят в допълнение интереса към страната ни . И сега клипове снимани от корейски младежи в София са преглеждани десетки хиляди пъти в мрежата.

Министър Динкова добави, че за възстановяване на съдействието сред българския и корейския туристически бизнес , може да се провежда B2B туристически конгрес сред представители на българския и корейския туристически бизнес.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР