България и Унгария играят от 19 часа евроквалификация на затворения

...
България и Унгария играят от 19 часа евроквалификация на затворения
Коментари Харесай

България - Унгария, протестът и мачът

България и Унгария играят от 19 часа евроквалификация на затворения за аудитория стадион " Васил Левски ". Преди това ще се организира митинг към арената в центъра на София. Заради митинга се стигна до скандалното и неслучило се преместване на дуела из цялата страна.

Тук можете да следите с текст и фотоси най-интересните събития към мача и фенския митинг.
17:30 часа
Двата тима към този момент дойдоха на стадиона, както и някои от шефовете на БФС, да вземем за пример вицепрезидентът Йордан Лечков. Нямаше проблеми за рейсовете на България и Унгария по пътя към арената. Все повече са и почитателите край стадиона.
17:00 ч
Запалянковци започнаха да се събират към стадиона - публично декларираният митинг стартира в този час.

Голям брой служители на реда са ситуирани към оборудването още от ранния следобяд. В към 16:15 часа беше затворен бул. " Евлоги Георгиев " на Орлов мост в към улица " Гурко ", като се пропускаха само рейсовете на градския превоз. Малко по-късно и придвижването в другата посока от булеварда " Драган Цанков " беше спряно.

Преди това сходно ограничаване беше сложено и пред основния вход на ст.  " Васил Левски " по улица " Гурко " към постройката на Министерството на младежта и спорта. Именно там бе планувано да бъдат ситуирани ентусиастите. 

Униформените оформиха буферна зона до улица " Любен Каравелов ", като чиновниците на реда разположиха и водно оръдие. Там към този час започнаха да се стичат почитатели на " Левски ". Прави усещане, че дружно с тях има унгарци - те бяха декларирали поддръжка за българските последователи на футбола.

Охраняемият периметър се простира до Орлов мост, край паметника на Съветската войска и в Борисовата градина пред стадион " Българска войска " и към спирката на градския превоз на ъгъла на булевардите " Драган Цанков " и " Евлоги Георгиев ".

Малко след 17 часа пред Армията започнаха да се събират почитатели на ЦСКА-София. Прави усещане, че те са хиляди. Тръгнаха към ст. " Васил Левски " от страната на езерото " Ариана " и " Орлов мост ", а към тях има доста полиция. Двете големи агитки са разграничени.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР