България и Република Корея ще засилят партньорството си в сфери

...
България и Република Корея ще засилят партньорството си в сфери
Коментари Харесай

България и Република Корея ще сътрудничат в ИТ технологиите и в космическите изследвания

България и Република Корея ще засилят партньорството си в сфери като ИТ технологиите, изкуствения разсъдък и галактическите проучвания. Това стана известно на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с посланика на Република Корея в България Бе Джонгин, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

През декември в нашата страна ще дойдат експерти в региона на изкуствения разсъдък, а през идната година ще дойдат откриватели на космоса. Те ще вземат участие в семинари, които да подкрепят развиването на тези две области.

" Имаме доста добър образец в региона на изкуствения разсъдък. Българският институт INSAIT към Софийския университет " Св. Климент Охридски " през последните месеци реализира доста триумфи, в това число и на интернационално равнище ", сподели проф. Цоков. Посланик Бе Джонгин отговори, че е посещавал института и персонално се е убедил в неговото равнище.

Министърът благодари на посланика за помощта в проучването на корейски език в междинните учебни заведения в България и означи, че има резистентен интерес към него от страна на учениците.

Сътрудничеството сред двете страни се развива както в университетите, по този начин и в научните проучвания. България и Република Корея реализират продан на студенти и ще търсят благоприятни условия да бъде уголемен, стана известно по време на диалога.

В срещата участваха също заместник-министрите на образованието и науката проф. Генка Петрова и Наталия Митева, Веселина Ганева - шеф на дирекцията " Международно съдействие ", Галя Дреновска - шеф на дирекцията " Висше обучение ", Канг Кьонг А, вицеконсул и трети секретар в посолството на Република Корея, София Елефтериу, експерт от културно-образователната секция на посолството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР