България и още 15 други европейски държави са предложили помощ

...
България и още 15 други европейски държави са предложили помощ
Коментари Харесай

България и още държави предлагат помощ за Украйна след взрива в Нова Каховка

България и още 15 други европейски страни са предложили помощ на Украйна след разрушаването на язовира Нова Каховка .

Държавите са дали водни цистерни, водни помпи, лодки, избавително съоръжение, генератори и друга животоспасяваща помощ в натура за засегнатите региони. Другите страни са Австрия, Белгия,Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Испания и Швеция.

Европейска комисия ще помогне на Украйна и с разполагането на 3 мобилни пречиствателни станции за вода , с цел да помогне на локалните управляващи да създават питейна вода за потърпевшите. Всяка пречиствателна станция може да създава 120 000 литра чиста вода дневно и по този метод оказва помощ за решаването на една от най-неотложните потребности в региона – достъп до питейна вода.

За да подкрепи в допълнение филантропичните интервенции на място, Европейски Съюз активизира спомагателни 500 000 евро за посрещане на непосредствените потребности , произлизащи от разрушаването на язовир Нова Каховка. Това идва в допълнение към 200 милиона евро филантропична помощ , която към този момент е отпусната през 2023 година за Украйна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР