България и Гърция загърбиха всички противоречия в миналото, с което

...
България и Гърция загърбиха всички противоречия в миналото, с което
Коментари Харесай

България и Гърция загърбиха всички противоречия в миналото

България и Гърция загърбиха всички несъгласия в предишното, с което са модел и образец за непоклатимост, партньорство и съгласие.

Това съобщи президентът Румен Радев на гала в Гербова зала, на която участва гръцкият президент Катерина Сакеларопулу.

Това е първото държавно посещаване в нашата страна на Катерина Сакеларопулу, което е израз на отличното равнище на съдействие сред България и Гърция, уточни Румен Радев. Развитието на връзките сред страните ни е от стратегическа значимост за мира, сигурността и просперитета на районите, уверен е президентът.

Той увери гръцкия президент, че България цени високо другарството с Гърция. Румен Радев отличи Сакеларопулу с медал " Стара планина " за нейните заслуги в развиването на връзките сред двете страни.

Добрите двустранни връзки удостовери и гръцкият президент, като добави, че съгласно нея най-важното е да подобряваме мирното общуване сред страните за в бъдеще.

По отношение на самодейността за издигане на паметна плоча на Гоце Делчев в село Баница в днешна Гърция, двете страни показаха своята поддръжка. Предложението е във връзка 120 години от ликвидиране на революционера, които се навършат през 2023 година

Румен Радев показа, че не вижда проблем, в случай че има самодейност, Гърция да даде опция за монумент на Гоце Делчев, който е труженик за свободата на всички хора. В поддръжка на казаното президентът цитира думи на революционера: " За мен бъдещето на света е като територия за културно съдействие сред народите ", тъкмо това което вършим през днешния ден с Гърция, добави още Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР