България е стратегически партньор и съюзник на САЩ. Нашите две

...

Тази година отбелязваме 120-годишнина от дипломатическите отношения между България и САЩ. Гордея се, че мога да видя голям двустранен ангажимент към засилване на взаимоотношенията между нашите две държави.

Това заяви Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на Съединените американски щати у нас по време на бизнес-закуска, предаде репортер на БГНЕС.

https://bgnes.bg/site/assets/files/0/08/26/969/731cfdc3048fb7f004116b90f3f4e196_resized.jpeg" width="840" height="500">

“България продължава да разраства своя износ, което е свидетелство за силно развиващата се българска икономика. В рамките на моя мандат бих искал да стимулирам икономическото партньорство и да го стимулираме така, че то да може да се разраства”, добави Мертен.

https://bgnes.bg/site/assets/files/0/08/26/969/1e57b30658c4ab1ba3efeff2bf56cdd7_resized.jpeg" width="840" height="500">

“Високо оценявам това топло приветствие тук в България. За последен път бях изпратен на Балканите като посланик на САЩ в Хърватия. Много време в своята кариерата съм работил в американските търговски камари по въпросите на инвестициите. Затова очаквам възможността да работим съвместно с вас, смятам, че с вас ще имаме активни взаимоотношения.

Ние в американското посолство имаме желание да работим в тясно сътрудничество с вас, за да можем да допринасяме за развитието на българската среда и да подпомагаме на американските фирми”, подчерта посланикът. Той отбеляза, че България се е фокусирала върху диверсифицирането на енергийните си ресурси и е постигнала сравнителни успехи. “Енергийната независимост на България допринася за енергийната независимост на региона”, подчерта Мертен.

Според него, България е ангажирана да играе лидерска роля по отношение на генерирането на електричество.

https://bgnes.bg/site/assets/files/0/08/26/969/8fc55bd5927a067974c9710bbd1e98a4_resized.jpeg" width="840" height="500">

По думите му приемането на еврото е естествен и логичен процес. Мертен отбеляза, че това ще бъде полезно за потребителите, защото лихвените проценти ще бъдат намалени, както и ще бъде по-евтино и безопасно за бизнеса.

“Членството в ЕС на съседите на България ще допринесе за по-добро икономическо развитие и сътрудничество в региона”, категоричен е посланикът на САЩ у нас.

“Инвеститорите търсят нови бизнес възможности и търсят държави, които предлагат равни възможности за компаниите. Те искат ясни закони, бързо и справедливо правосъдие. България е в челните редици за подкрепа на вър" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="България е стратегически партньор и съюзник на САЩ. Нашите две" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Кенет Мертен: В България вижда | BGNES

България е стратегически сътрудник и съдружник на Съединени американски щати. Нашите две страни работят ръка за ръка по голям брой въпроси, които касаят двустранното съдействие, сигурността, енергийна диверсификация и интеграцията, с цел да бъдат учредени устоите на демократичните правила.

Тази година означаваме 120-годишнина от дипломатическите връзки сред България и Съединени американски щати. Гордея се, че мога да видя огромен двустранен ангажимент към усилване на взаимоотношенията сред нашите две страни.

Това съобщи Н. Пр. Кенет Мертен, дипломат на Съединените американски щати у нас по време на бизнес-закуска, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“България продължава да разраства своя експорт, което е удостоверение за мощно разрастващата се българска стопанска система. В рамките на моя мандат бих желал да подтиквам икономическото партньорство и да го подтикваме по този начин, че то да може да се разраства ”, добави Мертен.

“Високо правя оценка това топло одобрение тук в България. За финален път бях изпратен на Балканите като дипломат на Съединени американски щати в Хърватия. Много време в своята кариерата съм работил в американските търговски камари по въпросите на вложенията. Затова чакам опцията да работим взаимно с вас, считам, че с вас ще имаме дейни взаимоотношения.

Ние в американското посолство имаме предпочитание да работим в тясно съдействие с вас, с цел да можем да способстваме за развиването на българската среда и да подкрепяме на американските компании ”, акцентира посланикът. Той означи, че България се е фокусирала върху диверсифицирането на енергийните си запаси и е постигнала сравнителни триумфи. “Енергийната самостоятелност на България способства за енергийната самостоятелност на района ”, акцентира Мертен.

Според него, България е ангажирана да играе лидерска роля във връзка с генерирането на електричество.

По думите му приемането на еврото е натурален и логически развой. Мертен означи, че това ще бъде потребно за потребителите, тъй като лихвените проценти ще бъдат понижени, както и ще бъде по-евтино и безвредно за бизнеса.

“Членството в Европейски Съюз на съседите на България ще способства за по-добро икономическо развиване и съдействие в района ”, безапелационен е посланикът на Съединени американски щати у нас.

“Инвеститорите търсят нови бизнес благоприятни условия и търсят страни, които оферират равни благоприятни условия за фирмите. Те желаят ясни закони, бързо и заслужено правораздаване. България е в челните редици за поддръжка на върховенството на закона. Мога единствено да ви поддържа за тази ваша визия. Ние сме ангажирани да работим с вас и да работим с българското държавно управление. Необходимо е да се вкарат всеобхватни механизми за инспекции и да бъде предпазена сериозната инфраструктура на България от враждебно въздействие. Виждаме големи благоприятни условия за енергийна самостоятелност, икономическо развиване и имам вяра, че ние ще подсилим комерсиалните си взаимоотношения през идващите няколко години ”, сподели още дипломат Мертен.

Оливие Маркет, президент, Американска комерсиална камара в България благодари на Мертен, че е отделил време за тяхната общественост. “Ние имаме над 300 членове и постоянно сме били доста дейни. Няколко милиона $ е размерът на американските вложения в България и се усилват. Ние като представители на бизнеса желаеме и работим интензивно с българските университети, с цел да подсигуряваме, че те образоват млади гении ”, сподели той.

Кенет Мертен е някогашен дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити. Той е считан за върховен посланик от сан „ кариерен министър ” и е бил заместител изпълнителен секретар в Държавния департамент на Съединени американски щати.

Професионалният опит на Мертен във Вашингтон включва две назначения в Оперативния център на Държавния департамент, който дава отговор за реагирането при зараждащи изключителни обстановки в интернационален мащаб, обезпечава на управлението на Държавния департамент настояща информация за значими събития и подкрепя ежедневната работа и пътуванията на държавния секретар.

Освен това има опит и като основен заместител помощник-секретар в Бюрото за световно ръководство на гении, а преди този момент е бил заместител помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Последният мандат на Мертен е бил краткотрайно изпълняващ длъжността шарже д " афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити. Носител е на Голям почетен кръст, присъден от държавното управление на Хаити за поддръжката му след земетресението през 2010 година, когато починаха над 170 000 души. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР