България е страната в ЕС, в която е отчетено най-голямо

...
България е страната в ЕС, в която е отчетено най-голямо
Коментари Харесай

България с най-голям скок в емисиите на парникови газове в ЕС

България е страната в Европейски Съюз, в която е регистрирано най-голямо нарастване на излъчванията на парникови газове през предходната година спрямо 2020 година (+22,7 %), заяви европейската статистическа организация Eurostat.

През третото тримесечие на 2021 година излъчванията на парникови газове в страните от Европейски Съюз възлизат на 881 млн. тона еквивалент на CO2, което е единствено с 10 млн. тона по-малко от предпандемичните равнища през 2019 година

Изследователите изясняват нарастването значително с резултата от икономическото възобновяване на блока след внезапния спад на бизнес интензивността, дължащ се на пандемията от ковид.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
България има най-мръсният въздух в Европейския съюз. Това со...

През третото тримесечие на 2021 година в множеството страни от Европейски Съюз се следи нарастване на излъчванията на парникови газове в съпоставяне със същото тримесечие на 2020 година, което отразява възобновяване от пандемията.

Емисиите на парникови газове в стопанската система на Европейски Съюз през третото тримесечие на 2021 година са се нараснали приблизително с 6% в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година.

Най-голямо нарастване на излъчванията на парникови газове в Европейски Съюз през предходната година спрямо 2020 година е записано в България (+22,7 %), след нея са Латвия (+16,2 %) и Гърция (+13,1 %).
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Със своите бълващи димоотводи, българската въглищна централа в Бобов дол символизира вида промишлено...

От друга страна, в някои страни от Европейски Съюз се следи спад. Най-големият спад е в Словения (-2,6 %), Люксембург (-2,3 %) и Нидерландия (-1,6 %), съобщи БГНЕС.

Най-голям дял от излъчванията на парникови газове се дължи на промишленото произвеждане (23% от общия обем), електроснабдяването (21%) и семействата и селското стопанство (по 14%).

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР