България е страна, която влиза в турнетата най-често на вече

...
България е страна, която влиза в турнетата най-често на вече
Коментари Харесай

Маймуните отиват на юг

България е страна, която влиза в турнетата най-често на към този момент залязващи групи. Това ще се промени във вечерта на 12 август, когато на пристанището в Бургас първо посещение в България ще създадат Arctic Monkeys, към момента в зенита си като комерсиална съответност и с дълго чакан албум, плануван по-късно тази година.

До огромна степен, сходно на гостуванията на Metallica в Пловдив през 1999 и на Depeche Mode през 2006 година, концертът ще бъде знаков за цяло потомство (и евентуално за някои от българските рок групи, които трансфораха честите кавъри на Arctic Monkeys в нормална част от репертоара си). Когато предходната година билетите бяха пуснати, ползата докара до срив в системата, съпроводен от хакерска офанзива, а в последна сметка концертът в Бургас беше разпродаден за час. На 12 август Алекс Търнър, Джейми Кук, Мат Хелдърс и Ник О`Мълей ще бъдат посрещнати от 11 000 души.
Inhaler
С Arctic Monkeys идват и обещаващите ирландци Inhaler като подгряваща група на идното турне. Миналогодишният им дебютен албум It Won`t Be Like This застана непосредствено под номер едно в английския чарт, а бързият им пробив се дължи и на един любопитен факт - вокалистът Илайджа Хюсън е синът на Боно от U2.

И въпреки всичко за какво Бургас? Вероятно който и град да беше определен за този концерт, той отново щеше да бъде разпродаден. " Основен фактор е опитът от района ", споделя Мартин Михайлов, един от уредниците на концерта, шеф на клубовете " Строежа " и " Терминал 1 ". Той е и управител на българската група с иден нов албум Jeremy?, които ще открият събитието на 12 август, преди Inhaler и Arctic Monkeys да излязат на сцената.
Реклама
Това, което накланя везните в интерес на Бургас, са към този момент тестваните връзки сред уредници и община, а публиката асоциира града като фестивална дестинация още от времето на (2008 - 2015, на който са свирили две от главните групи от поколението на Arctic Monkeys - Kasabian и Editors). " Това е тествана локация, сътрудниците ми са работили постоянно на нея и им е лесна логистично ", твърди Мартин Михайлов.
Jeremy? Източник: NSCine
Бургас дава и опция за концерт навън по време на лятото, което също по този начин оказва помощ и при завръщане на коронавирус ограничения. " Да сме на открита сцена беше в проектите ни през цялото време. " Туристическият поток към града и опцията концертът да бъде комбиниран с отмора е също измежду факторите, защото по този начин събитието би могло да притегли и задгранични почитатели.

" Комбинацията от добър тайминг и подобаваща локация, хубаво време, море и в действителност настоящи актьори няма по какъв начин да не е печеливша ", споделя Михайлов.
Седмица преди концерта пристанището ще приюти още едно музикално събитие, което ще притегли хиляди, само че със, по този начин да се каже, неактуални, само че към момента слушани имена: на 5-7 август ще се организира Spice Festival, едно от дребното летни събития без нулево издание през последните години. То тематично събира реализатори, които асоциираме с предходни десетилетия: тази година в програмата са Gypsy Kings, Shaggy, Хедър Смол от M People, диско легендите The Weather Girls и Ottawan, и други. Arctic Monkeys Реклама Arctic Monkeys Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Светослав Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР