България е сред малкото европейски държави постигнали 20-процентно намаление на

...
България е сред малкото европейски държави постигнали 20-процентно намаление на
Коментари Харесай

Спад от 20% на тежко ранените при ПТП за последното десетилетие у нас

България е измежду дребното европейски страни постигнали 20-процентно понижение на тежко ранените при пътнотранспортни катастрофи през последното десетилетие.

Това е декларирала зам.-председателят на Държавна организация "Безопасност на придвижването по пътищата " Анжелина Тотева по време на годишните награди на Автомобилната федерация на България, оповестиха от организацията.

По предварителни данни единствено 9 страни са постигнали заложената общоевропейска цел на десетилетието. По думите на Тотева страната ни потегля от доста високи равнища и са нужни още доста старания за реализиране на нужната резистентност на предприеманите ограничения.

Обща отговорността на институциите е да вземат всички ограничения за смекчаването на следствията от злополуките.

Сред ограниченията са по-щадяща инфраструктура, механически изправен автопарк и вярно готови участници в придвижването, счита Тотева. Ключов фактор по думите й е държанието на хората.

Отличия от Автомобилната федерация на България са получили и депутатите Димитър Главчев и Пламен Тачев както и Министерството на младежта и спорта, Министерство на вътрешните работи, Съюзът на българските автомобилисти и други Наградени са били и състезателите, постигнали най-хубави резултати през миналата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР