България е на последно място по усвояване на средства от

...
България е на последно място по усвояване на средства от
Коментари Харесай

България е на последно място по усвояване на средства от инструмента SURE на ЕС

България е на последно място по асимилиране на средства от инструмента „ Шуър “ () на Европейския съюз за поддръжка на заетостта в изискванията на пандемията. Това оповестиха от и цитираха последните данни на Европейската комисия, че страната е усвоила едвам 500 млн. евро, до момента в който прилежаща Румъния е усвоила 4 милиарда евро, съобщи БНР.

По линия на SURE се дава финансова помощ под формата на заеми, които се отпускат от Европейски Съюз на страните членки при удобни условия.

Общо раздадените средства са малко над 90 милиарда евро. Това значи, че 500-те млн. евро, от които България се възползвала, са едвам 0,55% от сумата, разяснява икономическият специалист на КНСБ Любослав Костов.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Допълнителни 400 лева месечно са нужни на българските семейст...

„ Колкото и пари да теглим по SURE, в случай че успеем да ги защитим, те няма да ни навредят на недостига, който така и така е рекордно невисок на фона на останалите страни “, уточни той и акцентира, че средствата е можело да се употребяват за спомагателен буфер за реализирането на повече промени и по-голяма поддръжка за бизнеса и хората.

От КНСБ припомниха, че разноските за социално-икономически ограничения са минимум като дял от Брутният вътрешен продукт, спрямо другите страни - 6,7% при приблизително за Европейски Съюз към 14 %.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР