България е на път за третите си парламентарни избори от

...
България е на път за третите си парламентарни избори от
Коментари Харесай

Politico: „Изчистващата метла“ Трифонов поведе България към политическа безизходица

България е на път за третите си парламентарни избори от април, откакто Слави Трифонов, водещ на телевизионно шоу и артист, спечелил вота на 11 юли съобщи, че не е съумял да събере задоволително поддръжка за работеща коалиция.

В сряда се очакваше парламентарно гласоподаване за одобрение на ново българско държавно управление, само че политическата невъзможност в балканската страна наподобява ще продължи най-малко до есента, написа вестникът, представен от Дебати.бг.

Трифонов разгласява видео във Фейсбук във вторник, в което споделя, че няма да предложи кабинет. „ Това значи, че следва нови избори “, сподели той.

Партията на Трифонов надделя партията на ГЕРБ на някогашния министър председател Бойко Борисов до успеха на изборите предишния месец с минимална разлика. 24,1 % от гласовете завоюва партията на шоумена, и 23,5 %, тази на Борисов.

Трифонов преодоля вълна от публично неодобрение от корупцията и силата на мафията и завоюва изборите през юли, само че от този момент се мъчи да се показа като метлата, която ще почисти проблемите на страната, изключително в правосъдната система.

Антикорупционните партии, които са най-тясно свързани с огромните улични митинги, провели се през предходната година, са скептични във връзка с оферти кабинет на Трифонов и не желаят да го поддържат. Социалистическата партия също отдръпна поддръжката си, поради претендента на Трифонов за вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Въпреки че е на второ място в гласуването, ГЕРБ на някогашния министър председател Бойко Борисов също няма необятната поддръжка, нужна за построяването на болшинство.

Тъй като Трифонов и Борисов не могат да сформират държавни управления, президентът Румен Радев, съдружник на социалистите, има пълномощия да призове трета страна да опита. Ако това не успее, тогава на хоризонта ще се появят нови избори. Междувременно България се ръководи от служебни министри, назначени от Радев.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР