България е на първо място В ЕС с най-висок дял

...
България е на първо място В ЕС с най-висок дял
Коментари Харесай

Всеки пети българин живее в тежки лишения

България е преди всичко В Европейски Съюз с най-голям дял на хората, изпитващи тежки материални ограничения. Почти 21 %, или всеки пети не може да си разреши част от детайлите, нужни за съответен живот, сочат данните на Евростат за 2018 година.
Хората, живеещи в тежки материални ограничения, не могат да си разрешат най-малко четири от следните детайли, които множеството хора считат за мечтани или нужни, с цел да водят съответен живот: да заплащат сметките си в точния момент, да поддържат дома си съответно топъл, да посрещат непредвидени разноски, да ядат месо, риба или вегетарианския им еквивалент постоянно, да си вземат една седмица отмора надалеч от вкъщи, да имат тв приемник, пералня, кола и телефон. Традиционно най-засегнати са семействата на самотните възрастни хора.
До България се подреждат Румъния (16,8%) и Гърция (16,7 на сто). На противоположната страна са страните, в които делът на хората в тежки материални ограничения е под 2,5 на 100. Това са Швеция (1,1% през 2017 година ), Люксембург (1,2% през 2017 г.) и Холандия (2,4 на сто).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР