България е на дъното на класацията на организацията "Прозрачност без

...
България е на дъното на класацията на организацията "Прозрачност без
Коментари Харесай

България отново е най-корумпираната страна в ЕС

България е на дъното на класацията на организацията "Прозрачност без граници ". Изследването на организацията е основано на нейния показател "на разбиране на корупцията ".

Четиринадесет от водещите 20 страни в класацията за тази година са от Западна Европа и Европейския съюз С 88 точки Дания се завръща като международен водач, макар че резултатът остава неизменен по отношение на предходната година. Дания е тясно следвана от Финландия, Швеция и Швейцария, всяка от които е получила 85 точки.

На дъното на класацията за района България отбелязва 42 точки. Страната ни е следвана от Гърция (45 точки) и Унгария (46 точки), която спадна с 8 пункта през последните пет години.

При междинен районен резултат 66 от 100 точки, Западна Европа и Европейски Съюз се оправят с корупцията по-добре от останалите елементи на света, споделят създателите на изследването.

Организацията отбелязва, че и Румъния (47), и България (42) понастоящем се следят от Механизма за инспекция на съдействието на Европейски Съюз, който следи дали двете страни дават отговор на антикорупционната политика. и уговорките за правосъдна промяна, които те поеха, когато станаха членове на Европейски Съюз. Въпреки тази мярка и двете страни са постигнали дребен прогрес в правосъдните промени и напъните за битка с корупцията, прецизират от "Прозрачност без граници ".

В България доста жители не имат вяра в политическите институции и не се усещат добре показани. С дребен надзор върху финансирането на политическите партии и дребното инспекции в България липсват и самостоятелни и транспарантни медии.

Често не е ясно кой има медии в България и какви политически връзки могат да имат осведомителните източници. Освен това доста медии са финансово подвластни от държавната реклама, която може да оцвети техните позиции е и да повлияе върху отношението им и рецензиите им към държавните органи, се споделя още за нашата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР