България е изпълнила изискванията по механизма за сътрудничество и оценка

...
България е изпълнила изискванията по механизма за сътрудничество и оценка
Коментари Харесай

Данаил Кирилов доволен от оценките на ЕК, препоръките били близо до изпълнение

България е изпълнила условията по механизма за съдействие и оценка по индикаторите за самостоятелност на правосъдната система, правната рамка и проведената престъпност.
Това сподели от парламентарната естрада министърът на правораздаването Данаил Кирилов в отговор на въпрос на зам.-председателя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков за напредъка на страната ни по механизма.
Кирилов добави, че по отношение на индикаторите, засягащи продължаването на правосъдната промяна, битката с корупцията на високо и локално равнище, и по границата, Европейската комисия смята, че е реализиран забележителен прогрес. " Препоръките са покрай осъществяване “, акцентира той.
По думите му държавното управление продължава и с необратими темпове да извършва своите отговорности , свързани с индикаторите на механизма за съдействие и оценка, като поддържа дейна връзка с Европейска комисия. " Дадена е висока позитивна оценка във връзка с работата на държавното управление,
Оценена е значителната роля на Националния съвет по антикорупционни политики като главен конгрес за повсеместен мониторинг и оценка на осъществяването на националната тактика за предварителна защита и противопоставяне на корупцията.
Реализираните промени в Закона за администрацията, ориентирани към усилване ролята на инспекторатите в държавната администрация и предотвратяването на корупционни практики в региона на публичните поръчки също получиха висока оценка “, посочи Кирилов.
Министърът регистрира, че през предходната седмица в Люксембург се е провел Съвет по правораздаване и вътрешни работи, където е имал опцията да организира среща с комисаря по въпросите на провосъдието, потребителите и равнопоставеността сред половете .
„ В хода на диалозите ни бе маркирано отличното съдействие и дейната роля на България по настоящите досиета.
Потвърдих твърдата ангажираност на държавното управление за осъществяване в къс период на оставащите ограничения и рекомендации от механизма и срещнах комисаря с настоящите законодателни оферти, свързани с отговорността тримата висши ръководители в правосъдната система “, уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР