България Борисов: Националният щаб направи поръчка за 200 респиратори Бойко

...
България Борисов: Националният щаб направи поръчка за 200 респиратори Бойко
Коментари Харесай

Борисов: Националният щаб направи поръчка за 200 респиратори

България Борисов: Националният щаб направи поръчка за 200 респиратори Бойко Борисов посети цех в Габрово за произвеждане на защитни дрехи. Премиерът разпореди 15 000 защитни дрехи да бъдат направени 12 март 2020, 12:36  Борисов: Националният щаб направи поръчка за 200 респиратори Източник: Фейсбук
ационалният действен щаб към този момент е направил поръчка за 200 броя респиратори.

Това е декларирал министър председателят Бойко Борисов при визитата си в цех "Мак " в Габрово, който към този момент създава защитни дрехи за медицинския личен състав в страната, оповестяват от държавната пресслужба.

"България разполага с 2063 болнични кревати за интензивно лекуване. Общият брой респиратори в лечебните заведения за болнична помощ у нас са 1463 броя, а в извънболничната помощ – 142 броя. Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП), които са конструкция към Министерството на здравеопазването, имат 289 броя респираторни апарата в санитарните коли и 53 в кабинетите на самите ЦСМП. В момента се проучват потребностите на всяко лечебно заведение във връзка с тези апарати. Същевременно България реализира връзка по тематиката и на европейско равнище. Страната ни е изразила интерес за присъединяване, в случай че се реализира общоевропейско решение за процедура, посредством която държавите-членки да получават респиратори от производители ", обобщава министър председателят.

"Целта на всичко това, което вършим, е да видят българите, че нашата промишленост може да се реорганизира единствено за няколко дни и виновните предприятия могат да произведат това, което е нужно. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при визитата си в цех „ Мак “ в Габрово, който към този момент създава защитни дрехи за медицинския личен състав в страната ", изясни Борисов.

Премиерът беше осведомен детайлно с целия индустриален развой - тъкачния, багрилния, ламинирането.

"40 000 м плат към този момент е подготвен. Ще произведем сред 12 000 и 14 000 защитни гащеризона ", разясни ръководителят на Съвета на шефовете на завода Георги Бижев пред министър-председателя.

Ръководството на цех "Мак " беше на среща с премиера Бойко Борисов на 8 март, дружно с представители на други български компании. Тогава те обявиха подготвеност за неотложно пускане на произвеждане на защитни дрехи. Предприятието в Габрово към този момент създава по 4 км плат дневно, с който ще могат да бъдат направени към 1500 защитни гащеризона.

Министър-председателят съобщи, че реорганизацията на тези фабрики се е наложила поради това, че в един миг доставките от страните членки на Европейски Съюз са спрели.

"Затова се наложи в незабавен порядък да отговорим на потребностите на нашите лекари, сестри, санитари. Готвим се за по-дълго време за сходна обстановка и желаех българите да видят на място технологията и производството ", добави министър председателят.

"Голям реверанс, огромна признателност на габровските лекари, сестри, санитари и на всички, които първи усетиха, какво е това ковид. Не единствено че се оправиха, оправиха се с достолепие ", посочи Борисов.

Премиерът подчертава, че дружно със здравния и финансовия министър не престават да обезпечават нужните принадлежности за тласъци на всички чиновници, които работят за справяне със болестта.

Бойко Борисов прикани да не се поддаваме на суматоха, а да използваме целия разполагаем запас на българската промишленост, с цел да набавим нужните средства и материали за работата на медицинските екипи.

"Ако нещо ме прави оптимист и толкоз убеден е това, че народът не се поддава на суматоха и, че децата не са уязвими ", сподели още министър председателят в Габрово.

Пред медиите министър-председателят съобщи, че у нас има няколко хиляди респираторни уреда и, че новите коли за спешна помощ са оборудвани с такива устройства. Борисов разясни, че ние сме декларирали, платили и чакаме значимите респираторни апарати, само че 20 броя от тях ще бъдат доставени в края на май поради голямото търсене.

В завода в Габрово дружно с премиера Борисов бяха и вицепремиерът Томислав Дончев, здравният министър Кирил Ананиев и началникът на щаба против ковид Венцислав Мутафчийски.

Преди да влязат тримата си сложиха защитни маски и дезинфекцираха ръцете си.

"Целта е да видят хората, че нашата промишленост може да се реорганизира за няколко дни и можем да произведем това, което ни е нужно ", съобщи Борисов.

Премиерът е разпоредил, че би трябвало да бъдат направени към 15 000 костюми.

"В един миг доставките на защитни средства стопираха. В рамките на 3 дни имаме създадени 40 000 метра дрехи. Максимално бързо ще отговорим на потребностите на лекарите. Имаме няколко хиляди респираторни уреди. Българите могат да спят умерено. Продължаваме на цялостни обороти. Вчера 70 000 маски минаха на тест. Вече се разнасят. С дисциплинираност и съблюдаване на ограниченията мисля, че ще се оправим ", сподели още Борисов.



"Голяма признателност на габровските лекари, които първи усетиха какво е ковид и се оправиха с достолепие. С дисциплинираност и ограничения би трябвало да се оправим. Аз, като възрастен човек, мога да кажа, че ме радва, че децата не са уязвими ", сподели министър председателят.

"Най-ценното е, че костюмът устоя тестванията за непропускливост и издръжливост. Направени са от мембрана, която не позволява прегряване. Облеклата би трябвало да са без шевове. Един костюм може да се носи 50 пъти ", изясни началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"Тема, която в България не съществува, само че в прилежащи страни е страховит камшик - у нас миграционният напън продължава да е 0 ", сподели още министър председателят.

"Без да се подаваме на суматоха, с дисциплинираност и ограничения би трябвало да се оправим ", сподели още Борисов.




 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: Бойко Борисов .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
24 коментара  1 Спират парите от Национален осигурителен институт, в случай че нарушиш карантината  1 Как мога да подам попълнената си онлайн данъчна декларация (видео)  1 Шофьорите в градския превоз в София няма да продават билети  1 По-евтин газ с 40% от април --> Пaрите ни  Спират парите от Национален осигурителен институт, в случай че нарушиш карантината Спират парите от Национален осигурителен институт, в случай че нарушиш карантината  Как мога да подам попълнената си онлайн данъчна декларация (видео) Как мога да подам попълнената си онлайн данъчна декларация (видео)  Шофьорите в градския превоз в София няма да продават билети Шофьорите в градския превоз в София няма да продават билети  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Борисов: Светът <strong> не е квалифициран </strong> за ковид <br>
Борисов: Светът не е квалифициран за ковид
 <br> Блокираха Илиянци, служители на реда с маски против ковид <br>
Блокираха Илиянци, служители на реда с маски против ковид
 Том Ханкс и брачната половинка му са позитивни за ковид Том Ханкс и брачната половинка му са позитивни за ковид  <br> Нещо, което <strong> Кейт и Меган </strong> обожават да обличат <br>
Нещо, което Кейт и Меган обожават да обличат
Последни  А1 има подготвеност да обслужва клиентите си онлайн, с цел да се ограничи разпространяването на CОVID-19
Създадено за А1
А1 има подготвеност да обслужва клиентите си онлайн, с цел да...  Заради ковид: Сърбия затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт Заради ковид: Сърбия затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци "  <p>Как да приказваме с децата си за коронавируса</p> Как да приказваме с децата си за ковид  <p><strong>Пекин:</strong> Пандемията от <strong>COVID-19</strong> завършва до <strong>юни</strong></p> Пекин: Пандемията от COVID-19 завършва до юни  Kodiak Monster Глобиха телевизионния шлагер Diesel Brothers с...  Антон Божков Антон Божков остава на независимост против 1 млн. лв.  Европейски Съюз с остри рецензии към Съединени американски щати, възбраната на Тръмп срина финансовите пазари Европейски Съюз с остри рецензии към Съединени американски щати, възбраната на Тръмп срина...  Заведенията желаят от страната ограничения, с цел да не изпаднат в колапс поради ковид Заведенията желаят от страната ограничения, с цел да не изпаднат...  <p><strong>Селена Гомес</strong> мисли, че ще бъде <strong>сама вечно?</strong></p> Селена Гомес мисли, че ще бъде сама вечно?  <p><strong><span style= Кая Гербер изненада със фотография по бански в Инстаграм  <p>Даниел Крейг: секси и<strong>&nbsp;гол до кръста на 52 </strong>(СНИМКИ)</p> Даниел Крейг: секси и гол до кръста на 52 (СНИМКИ)  Президентът Румен Радев приказва за ковид Президентът Румен Радев приказва за ковид  <p>Националният щаб направи поръчка за 200 респиратори&nbsp;&nbsp;</p> Националният щаб направи поръчка за 200...  <p>Забрана за пазаруване на билети в превоза в София</p> Забрана за пазаруване на билети в превоза в София  <p>Радиоактивно море: отровата иде от дълбините&nbsp;</p> Радиоактивно море: отровата иде от дълбините  Шеф Ангелов изправя двете остриета Реджеп и Цецо един против различен в борба за доказване Шеф Ангелов изправя двете остриета Реджеп и Цецо един...  <p>Коронавирус: по какъв начин да бъдем продуктивни, в случай че работим от вкъщи</p> Коронавирус: по какъв начин да бъдем продуктивни, в случай че работим от...  Сър Тим Бърнърс Лий Тим Бърнърс-Лий: Интернет не работи за дамите  <p>Можете ли да <strong>решите тези логически</strong> задания?</p> Можете ли да решите тези логичен задания?  Харви Уайнстийн Осъдиха Уайнстийн на 23 година затвор, звезди реагират Всичко от през днешния ден Виц на деня На пътя: - Добър ден, сержант Петров. Провеждаме акция " Трезвен лидер! " - Ми старши, върви спирай тях. Мен що ме закачаш? Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид  Българи с пробив в разработка против ковид  Финалистите от Hell’s Kitchen 2 искрено за напрежението и компликациите в кухнята  86 година от рождението на индивида, покорил Космоса  Осми март е! Честит празник, скъпи дами Водещи вести  Пациентът с ковид в „ Пирогов ” внезапно се е влошил Пациентът с ковид в „ Пирогов ” внезапно се е влошил  Загуби за милиони, опасност от банкрути поради Covid-19 у нас Загуби за милиони, опасност от банкрути поради Covid-19 у нас  <p><strong>Пекин:</strong> Пандемията от <strong>COVID-19</strong> завършва до <strong>юни</strong></p> Пандемията от COVID-19 ще завърши до юни, предвижда китайски специалист  Европейски Съюз с остри рецензии към Съединени американски щати, възбраната на Тръмп срина финансовите пазари Европейски Съюз с остри рецензии към Съединени американски щати, възбраната на Тръмп срина финансовите пазари  Заради ковид: Сърбия затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт Заради ковид: Сърбия затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци "  Антон Божков Спецсъдът удостовери мярката за Антон Божков  <p>Как да приказваме с децата с </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР