България Бизнесът алармира: Глад за кадри За да оцелее, бизнесът

...
България Бизнесът алармира: Глад за кадри За да оцелее, бизнесът
Коментари Харесай

Бизнесът алармира: Глад за кадри

България Бизнесът сигнализира: Глад за фрагменти За да оцелее, бизнесът реши да влезе в учебните заведения и там да си търси нужната работна ръка 27 април 2019, 12:53
ладът за фрагменти пораства, сигнализира бизнеса. Сферите, в които няма кой да работи се усилват и неналичието на работна ръка на доста места се усеща осезаемо. За да оцелее, бизнесът реши да влезе в учебно заведение и там да си търси фрагменти, споделя NOVA.

30 години ни разделят от това да загубим половината специалности, които упражняваме сега. А съгласно Световния стопански конгрес, специалности като бояджия и обущар, ще изчезнат даже след 15 години.

Застрашени от изгубване са чиновниците в прът центровете, в архивите, секретарките, пощальоните. Ако в близко бъдеще се лишим от тези специалности, главните аргументи ще бъдат развиването на технологиите и автоматизацията. Тези фактори към този момент са съумели да отстраняват специалности като "оператор в телефонна централа " и "машинописка " да вземем за пример.

На изгубване са и не малко занаяти. Българската асансьорна асоциация незабавно търси 100 техници на асансьори. Цели региони в страна са на път да останат без поддръжка на съораженията. Това принуди бизнеса да влезе в учебно заведение, с цел да търси фрагменти.

"Средна заплата е 2000-3000 лева и нагоре в България. Ние, като асоциация, осигуряваме работа и в чужбина, където изкарват и по няколко хиляди евро. То е като командировка - с подсигурени квартири, с подсигурен превоз ", сподели инж. Христо Таков от Българска асансьорна асоциация.

През последните години, това се трансформира. И новите асансьори стават от ден на ден. Монтажът е надалеч по-лесен, поддръжката - също, само че трябват хора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР