Българите са умерено притеснени от ситуацията с новия коронавирус, а

...
Българите са умерено притеснени от ситуацията с новия коронавирус, а
Коментари Харесай

Повечето българи оценяват положително мерките на правителството

Българите са умерено обезпокоени от обстановката с новия ковид, а множеството от тях дават позитивна оценка на предприеманите от управляващите ограничения против разпространяването му. Това демонстрира национално-представително изследване на организация " Алфа Рисърч ", извършено в интервала 29 февруари – 8 март измежду 1015 пълнолетни жители.

Общо 67% от хората правят оценка ограниченията на страната като съответни, 19% считат, че те би трябвало да са по-строги, а 14%твърдят, че се постановат ненужни ограничавания.

Разпространението на ковид концентрира мощно вниманието на хората. Общо 75% от пълнолетните българи наблюдават всекидневно информацията за това какво се случва в България. Незаинтересованите са едвам 6%.Двама от всеки трима са уверени, че вирусът ще продължи да се популяризира, като ще засегне както България, по този начин и всички страни в Европа.

Общо 1/4 са оптимистите, че епидемията скоро ще отшуми и светът ще се върне към естествения си темп на живот.

Общо 55% от хоратаизразяват своята угриженост, само че следват рекомендациите на формалните управляващи. Други 34% не са изключително обезпокоени, а мощно обезпокоени се усещат 11%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР