Българите имат прекалено високо чувство за своята геополитическа значимост. Това

...
Българите имат прекалено високо чувство за своята геополитическа значимост. Това
Коментари Харесай

Любен Дилов-син разкри за неизлъчен разговор между Слави Трифонов и Горбачов

Българите имат прекомерно високо възприятие за своята геополитическа значителност. Това се дължи на неповторимото ни местонахождение. Това съобщи писателят и сценарист Любен Дилов-син в предаването „ Тази събота “ по bTV.

Дилов, дружно с психолога Еленко Ангелов, разясниха статистиката, съгласно която българите прекомерно доста имат вяра в суеверия, теории на конспирациите и свръхестествени сили.
 
По този мотив Дилов описа за преживелица от гостуването на руския водач Михаил Горбачов в „ Шоуто на Слави “ през 2002 година. Между водещия и политика се състоял диалог, който не бил излъчен по малкия екран.
 
„ Кажи в този момент, какво си говорихте за България на срещата в Малта? “, попитал Слави Трифонов. „ Ами да ти кажа почтено, не е ставало дума за България “, дал отговор искрено Горбачов. „ Ама по какъв начин по този начин? Кажи ми в този момент, единствено на мен “, упорствал водещият. Сякаш не било допустимо на 40-минутна среща на Буш и Горбачов да не стана дума и за нас, изясни през смях Дилов, добавя Блиц. 
 
Срещата край Малта е среща на най-високо равнище между ръководителите на Съединените щати и Съветския съюз Джордж Х. У. Буш и Михаил Горбачов, извършена на 2-3 декември 1989 година край пристанището на Марсашлок в Малта. Тя се организира във времето на срутва на комунистическите режими в Източна Европа и въпреки да не приключва с подписването на съответни документи, съгласно доста наблюдаващи отбелязва края на Студената война.

„ Колкото повече хората имат вяра на нещо отвън себе си, толкоз повече понижава вярата в себе си “, съобщи Дилов и добави, че го гняв, че българите не си имат вяра.
 
Психологът Еленко Ангелов добави, че когато хората се отърват от вътрешните си демони – завистта, злобата, никоя международна интрига няма да може да повлияе на живота им. Той съобщи, че общественото пространство е цялостно с всевъзможен „ отпадък “ от тайни теории, само че към 1% от тях към този момент са се потвърдили като същински.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР