Българинът Явор Асенов е сред тазгодишните носители на наградата "Оскар".

...
Българинът Явор Асенов е сред тазгодишните носители на наградата "Оскар".
Коментари Харесай

Компютърен спец от Монтана спечели Оскар /снимка/

Българинът Явор Асенов е измежду тазгодишните носители на премията "Оскар ". 40-годишният компютърен експерт е част от екипа на кино лентата "Блейд Рънър 2049 ", който завоюва оценката за образни резултати.
Явор Асенов е роден в Монтана, където е приключил Природо-математическата гимназия и Техническия университет в София. В България той е работил години наред в областта на образните резултати, правил е клипове на наши музикални звезди, работил е и за Формула 1. От 2 години и половина Явор Асенов живее в Монреал, където работи в огромна интернационална компания. Заедно с сътрудниците си монтанчанинът е взел участие в основаването на образните резултати за кино лентата на канадския режисьор Денис Вилньов.
"Блейд Рънър 2049 " е научнофантастичен филм, основан по "Сънуват ли андроидите електроовце? " на Филип К. Дик. Филмът е продължение на паметния филм от 1982 година - "Блейд Рънър ". Главният воин в първия филм е изигран от Харисън Форд, а с основна роля в новата лента е Райън Гослинг. Музиката е на Ханс Цимерман. Кинокритици оповестиха кино лентата за образен шедьовър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР