Българинът Владимир Илиев завърши на престижното 12-о място по време

...
Българинът Владимир Илиев завърши на престижното 12-о място по време
Коментари Харесай

Илиев завърши 12-и в индивидуалната на СП в Поклюка, титла за Легрейд

Българинът Владимир Илиев приключи на влиятелното 12-о място по време на мъжката самостоятелна конкуренция на 20 километра от Световното състезание по биатлон в Поклюка (Словения).

Българинът стигна до този си резултата откакто позволи единствено една неточност при четирите си визити на огневия рубеж. По този метод той реализира своето второ най-хубаво класиране в дисциплината на международни шампионати, след сребърния орден от преди две години в Йостерсунд (Швеция). Другите трима българи Димитър Герджиков, Антон Синапов и Владимир Оряшков остана надлежно 50-и, 59-и и 89-и, откакто позволиха по 2 (Герджиков) и 4 (Синапов и Оряшков) неточности.

What a demonstration! Sturla Holm Laegreid with an impeccable performance and he's on his way to become World Champion!
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Титлата през днешния ден пък сграбчи норвежецът Стурла Холд Легрейд, който направи съвършена пукотевица и време от 49:27.6 минути. Втори с пасив от 16.9 секунди се класира международният първенец от Йостерсунд 2019 Арнд Пайфер (Германия), който също бе непогрешим в своята пукотевица. Бронзът през днешния ден сграбчи Йоханес Дале (Норвегия), който приключи на 40.9 секунди зад своя съотечественик, откакто позволи една неточност при своята първа пукотевица от състояние прав.

Sturla Holm Laegreid is your new Men's 20km Individual World Champion - what a season he is having!

Sturla Holm Laegreid
Arnd Peiffer
Johannes Dale
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Освен купата, Легрейд си подсигурява и дребния бистър глобус в самостоятелната дисциплинираност за сезона в Световната купа, откакто той записа две победи и едно второ място в трите извършени съревнования. Втори в класирането за сезона остана петият от през днешния ден и олимпийски първенец в дисциплината от Пьончан 2018 Йоханес Тингес Бьо (Норвегия). Тройката се затваря от спечелилият в конкуренцията в Антхолц-Антерселва (Италия) Александър Логинов (Русия), който през днешния ден приключи 31-и с три пропуща. В генералното класиране за Световната купа отпред с 837 точки остава Тингес Бьо, втори със 779 е днешният победител Легрейд, до момента в който трети с 666 е Дале.

" Chapeau "

Last Individual World Champion congratulates the new World Champion!
— IBU World Cup (@IBU_WC)
Световното състезание в Поклюка продължава на следващия ден с единичната смесена щафета, която започва в 16:15 часа българско време. Петък е почивен ден на шампионата, преди в събота да се проведат двете типичен щафети, а в неделя са планувани и двата всеобщи старта.
Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР