Българинът Тони Койнов, който доскоро беше технологичен директор на Netflix,

...
Българинът Тони Койнов, който доскоро беше технологичен директор на Netflix,
Коментари Харесай

Тони Койнов е новият вицепрезидент на Adobe за мултиоблачен инженеринг

Българинът Тони Койнов, който до неотдавна беше софтуерен шеф на Netflix, e новият вицепрезидент на Adobe и ще дава отговор за мултиоблачната самодейност на софтуерната компания. Той има над 15 години софтуерен опит в компании като Гугъл, Netlix, GoDaddy и Machine Zone.

На новата си позиция в Adobe Койнов ще управлява тактиката на компанията в облачната сфера, включваща разработка на мултиоблачна платформа и прекосяването на облачните услуги на Adobe към AWS/Azure. Освен това българският експерт има за задача да построи бекенд услуги в действително време за плана в региона на добавената действителност Aero, интегрирайки ги с платформата за наличие, съгласно изявление с него в уеб страницата на Adobe, представящо новия вицепрезидент.

 Тони Койнов, вицепрезидент на Adobe. Снимка: уеб сайтът на Adobe

Тони Койнов от дълги години е консуматор на продуктите на Adobe, най-вече на продукта за редактиране на фотоси Photoshop като фен фотограф, а в професионалната си кариера е употребявал разнообразни други артикули Adobe Creative, споделя той в изявлението аргументите да одобри офертата на софтуерната компания. Решенията Adobe Creative, Document и Experience ще се възползват в най-голяма степен от новите благоприятни условия, които облакът дава на потребителите.

Според него, бързото развиване на облачните технологии и достигането им до по-надеждна фаза е осигурило многочислени нови благоприятни условия за усъвършенстване на продуктите, разширявайки достъпа до принадлежности, услуги и решения на нови групи консуматори. „ Очаквам, че облачните услуги фрапантно ще опростят потреблението им, ще дават по-гъвкаво ценообразуване, взаимна работа на разнообразни групи, екипи и обособени предприятия, а това ще вдигне значително равнището на продуктивността “, изяснява той.

Според Койнов, облачните технологии дават опция за използването на по-комплексни съвременни логаритми, по-специално на машинно образование и изкуствен интелект, за автоматизиране на редица изпълнявани на ръка интервенции и понижаване на равнището на нужната експертиза. „ Очаквам, че машинното образование и изкуственият разсъдък ще бъдат сериозен детайл от моята работа и съм доста разчувствуван от опциите за нововъведения, които те основават в облака и продуктите на Adobe “, добавя той.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР