Българинът Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира в

...
Българинът Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира в
Коментари Харесай

Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира по тенис в Кимпер

Българинът Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на шампионата в зала във френския град Кимпер от сериите " Чалънджър ".

Кузманов, който е втора ракета на страната ни, отстъпи с 4:6, 7:6(6), 5:7 на поставения под №2 в схемата Артур Риндеркнех от Франция по-късно над три часа игра.

Мачът стартира с замяна на пробиви, само че във втората половина на първия сет Риндеркнех, който сега е номер 94 в международната класация, направи още един брейк и взе първата част.

Във втория сет Кузманов бе този, който започва по-добре. Българинът водеше с 5:2 гейма, само че разреши на представителя на домакините да изравни да прати втория сет в тайбрек. В него пловдивчанинът отрази мачбол при 5:6 точки, с цел да завоюва с 8:6.

В сет играта продължи да бъде равностойна, само че в последния 12-и гейм Риндеркнех направи пробив, който му донесе триумфа в мача и класиране за четвъртфиналите.

За присъединяване си във втория кръг Димитър Кузманов ще вземе 8 точки за международната класация, както и 2227 евро от наградния фонд, който възлиза на 148 625 евро.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР