Българин се оказа шампион, след като поръча огромно количество бургери.

...
Българин се оказа шампион, след като поръча огромно количество бургери.
Коментари Харесай

Българин поръча бургери за 488 лева

Българин се оказа първенец, откакто поръча голямо количество бургери. Клиентът изискал да му доставят 1181 броя от обичаните му сандвичи през Glovo в границите на миналата година и по този начин сложил непредвиден връх в Югоизточна Европа.

Любопитната статистика беше показана от компанията по случай Световния ден на бургера, който се отбелязва на 28 май. От данните излиза наяве още, че за миналата година потреблението на бургери в България се е нараснала с 60%, когато в страната ни e доставен внушителният брой от 1 153 433 сандвича.

Поръчката с най-висока стойност, включваща бургери, е била в размер на 488 лева Тя е декларирана от консуматор в София, който получил 35 двойни чийзбургера. Любопитен факт е, че денят с най-вече поръчани бургери през 2022 година е бил интернационалният ден на дамата, 8 март.

През миналата година бургерът се циментира като една обичаните храни у нас, а най-предпочитаната верига за поръчки измежду българите е Hesburger. Страната ни е на 11 място по поръчка на бургери измежду всички 25 страни по света, в които Glovo оперира и на 4 място в Югоизточна Европа. Най-предпочитани от българите са били пилешкият бургер, следван от чийзбургера и бургера с бекон. От статистиката излиза наяве, че през миналата година потреблението на веган бургери в България се е нараснала със 159%, по отношение на 2021г.

Въпреки че се свързва с модерната американска кухня, първообразът на бургера може да се открие в монголските военни казарми на Чингис хан. Името на апетитното ядене пък идва от немския град Хамбург, където, още през 1758 година, се приготвяли сходства на сандвичи с мляно месо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР