Българи са поискали съдействие от посолството ни в за връщането

...
Българи са поискали съдействие от посолството ни в за връщането
Коментари Харесай

Румънски самолет връща 10 българи от ЮАР

Българи са поискали подпомагане от посолството ни в за връщането им у нас, оповестява Нова телевизия. Те са били блокирани поради рестриктивните мерки за пътешестване, наложени поради новия вид на ковид - Омикрон. Полетите на сънародниците ни за страната са били анулирани.

Тази нощ десетима са изхвърчали от летището в Йоханесбург. Деница Велчева, завеждащ Консулската работа на България в Претория, заяви, че полетът им е до Букурещ.

Става дума за репатриращ полет на румънското държавно управление, което общително предложи на останалите страни членки на Европейски Съюз техни жители, които се намират в сходно състояние в Южна Африка, да се възползват от този полет, разясни тя и увери, че е основана организация с посолството ни в Букурещ сънародниците ни да бъдат посрещнати там и да бъдат извозени с рейс до Русе.
свързани новини14713на 30.03.2018
Велчева уточни, че в събота и неделя, когато самолетните компании всеобщо започнаха да анулират полети, с посолството са се свързали към 20 български жители - най-вече краткосрочно пребиваващи в страната.

По нейни думи една част от тях са си намерили полети за по-късни дати, а други избират да изчакат нормализиране на ситуацията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР