Балетният спектакъл Изворът на Белоногата“ препълни снощи хасковския театър Иван

...
Балетният спектакъл Изворът на Белоногата“ препълни снощи хасковския театър Иван
Коментари Харесай

Балерини изтанцуваха легендата за Изворът на Белоногата

Балетният театър „ Изворът на Белоногата “ препълни нощес хасковския спектакъл „ Иван Димов “. Младите танцьори се изявиха като същински експерти и зарадваха щастливците, които съумяха да си намерят места, в оказалата се тясна за всички искащи да видят шоуто зала.

На сцената се изявиха гениите от хасковския танцов състезателен клуб „ Тангра “ с хореограф Дорина Инджова и танцов състезателен клуб „ Street dust dance “ – Димитровград с хореограф Миглена Бинева. Инджова и Бинева обясниха, че концепцията за взаимния театър се е зародила преди 4 години. Красивите фолклорни детайли в него са съчетани с типичен балет и хип – хоп. Димитровградчанката Бинева е хореограф и режисьор на постановката. Спектакълът е и нейна дипломна магистърска работа по постановка.

В 40-минутния театър вземат участие над 40 танцьори. Той е построен от 6 картини. Гергана Манолова се превъплати в ролята на Гергана, а Жулиен Сталев в ролята на Никола.

В публиката беше и кметът Добри Беливанов, който подари красива кошница с цветя на изпълнителите и техните хореографи. Спектакълът е изработен след извоюван план по стратегия „ Културни начинания “ на община Хасково и приключи с доста овации и цветя. Някои от младите танцьори благодариха през сълзи от благополучие на своите ръководители, че са ги присъединили в тази красива режисура, а и двете танцови школи са построили доста близки другарства по сред си. Хореографът на другия хасковски балет " Рона " Милена Налбантова също подари цветя на сътрудниците си и ги поздрави за красивия театър.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР