Балетната общественост в Русия много би искала най-старият балетен конкурс

...
Балетната общественост в Русия много би искала най-старият балетен конкурс
Коментари Харесай

Русия с интерес за възраждане на балетния конкурс във Варна

Балетната общност в Русия доста би желала най-старият балетен конкурс в света, който се организира във Варна , да бъде възобновен, по тази причина на драго сърце бихме помогнали това да стане факт. Това разгласи Н. Пр. Елеонора Митрофанова, дипломат на Руската федерация у нас, по време на публична среща с кмета на Варна Иван Портних.

Радвам се, че Нейно Превъзходителство е поела самодейност за възраждането на една от емблемите на Варна - балетният конкурс, който има международна популярност. Ще сме щастливи със взаимни старания през 2022 година да възстановим това прелестно събитие, съобщи кметът.

На диалозите участваха зам.-кметът Пейчо Пейчев, генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, представители на посолството и на генералното консулство в морския град.

Кметът Иван Портних срещна своите посетители с значимите планове, които се осъществят във Варна – новата икономическа зона, която се построява взаимно с Община Аксаково и която е директно обвързвана с развиването на пристанищните мощности във Варненското езеро, нуждата от втори мост, който е обвързван с построяването на Автомагистрала „ Хемус “ и Автомагистрала “Черно море “. Поставена бе и тематика за развиване на фериботните връзки с Русия.

„ Проведохме една ползотворна среща, на която направихме обзор на обичайно положителните и динамично разрастващи се взаимоотношения, които се показват в редица партньорски начинания в сферите на обществено- икономическия живот. Вярвам, че тази среща ще даде подтик на разнообразни начинания – в това число с организирането и провеждането на следващо издание на Форума на побратимените български и съветски градове – една платформа, която се трансформира в добра основа за обмяна на положителни практики на районно равнище “, съобщи кметът.

От своя  страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова поздрави Варна оп случай честването на 100 година от оповестяването на града за курорт. Тя напомни, че доста от жителите на Русия имат недвижими парцели в морската столица, че в града живеят доста съветски предприемачи, които виждат вероятности за развиването на своя бизнес във Варна.

Нейно превъзходителство изрази вяра, че с напредването на плана за новата икономическа зона ще бъдат основани условия за привличане на вложения, в това число в региона на морското дело. Елеонора Митрофанова  добави, че възобновяване на Форума на побратимените градове ще бъде потребно и за дребните, и за огромните обитаеми места, които вземат решение аналогични проблеми, в това число свързани с обезлюдяването. Тя добави, че в Русия има промяна за възраждането на такива градове и на драго сърце този опит може да бъде споделен с градове от България. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР