Балчик. Три събития са включени в програмата на втория фестивален

...
Балчик. Три събития са включени в програмата на втория фестивален
Коментари Харесай

Три събития са включени в програмата на втория фестивален ден на „Виа Понтика“ в Балчик

Балчик. Три събития са включени в програмата на втория фестивален ден на „ Виа Понтика “ в Балчик, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Рисуване на графити е първото събитие в афиша на Международния фестивал за през днешния ден. Началото е в 16.00 ч. Артистът Александър Ангелов – Caster ще показа свои планове на крайбрежната алея в Балчик.

В 17.00 часа в Художествената изложба в Белия град гостите на фестивалните събития могат да посетят обичайна галерия живопис, която е с неотменно наличие във всички издания на интернационалния конгрес. През тази година в границите на изложбата ще бъдат показани произведения на студенти от компетентност „ Живопис “ в Националната художествена академия в София и на ученици на УнАрте – Букурещ. Сред създателите са Биляна Токмакчиева, Ванеса Велизарова, Йордан Велков, Костадин Радичев, Адриана Дънилъ, Кристина Димуш, Богдан Чеочану, Дан-Флорин Думаною. Куратор на изложбата и началник на пленера е гл. ас. доктор Константин Костов.

В 20.00 часа ще стартира първата прожекция на студентско късометражно кино. В Учебния център по изкуствата в ДКИ - КЦ „ Двореца “ ще бъдат показани филми, отличени в 16-я конкурс за премията CILECT PRIZE 2021. Сред заглавията са „ На гибел разстояние от любовта “, „ Трънните птици “, „ По залез “, „ Защо не остана поради мен? “, “Кой отива там? “. През тази година в международната конкуренция се включват 248 кино лентата – 106 игрални, 87 документални и 55 анимационни.

Утвърдена традиция е Международният фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика “ във всяко свое издание да показва част от филмите със специфични оценки. Входът на всички събития в границите на фестивала е свободен, само че ще бъде стеснен до запълване на 50% от потенциала на проведените седящи места или не повече от един човек на 8 кв. м в галерии и музеи. Ще се следи за спазването на физическа отдалеченост, не по-малка от 1.5 м, и носенето на защитни маски.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР