Балчик. Изложба Другата книга“ и представление на куклен театър са

...
Балчик. Изложба Другата книга“ и представление на куклен театър са
Коментари Харесай

Изложба „Другата книга“ и представление на куклен театър са включени в програмата на третия ден на Международния фестивал „Виа Понтика“ в Балчик

Балчик. Изложба „ Другата книга “ и зрелище на куклен спектакъл са включени в програмата на третия ден на Международния фестивал на младите в изкуството (МФМИ) „ Виа Понтика “ в Балчик, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Книги, които са независимо произведение на изкуството и имат цялостна художествена самостоятелност, ще бъдат показани през днешния ден в неповторимата галерия „ Другата книга “ в границите на четиринадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика “. Събитието, което стартира в 17.00 ч. в Художествената изложба в Балчик, ще срещне посетителите с пробни, концептуални, арт книги, при които кодексовата книжна конструкция се трансформира в характерна пластика с новаторски проявления.

Този елитарен живописен артикул не предстои на всеобщо тиражиране, а съществува в лимитирани серии. И всеки образец има статута на оригинал. Сред създателите са студенти в магистърска стратегия Илюстрация “ в Националната художествена академия в София с началник доцент доктор Регина Далкалъчева.

Фестивалният плакат за 10 септември стартира с кукления театър на ДКТ „ Дора Габе “ от Добрич „ Вълкът и седемте козлета “. Той ще се играе от 10,30 ч. на сцената на Народно читалище „ Паисий Хилендарски “. Участват актьорите Теодора Желева, Росен Радев и Валентин Иванов. Режисьор на постановката е Даниела Христова. Входът на всички събития в границите на фестивала е свободен, само че е стеснен до запълване на 50% от потенциала на проведените седящи места или не повече от един човек на 8 кв. м в галерии и музеи. Ще се следи за спазването на физическа отдалеченост, не по-малка от 1.5 м, и носенето на защитни маски.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР