Бахрейнци, които се противопоставиха на споразумението на тяхното правителство за

...
Бахрейнци, които се противопоставиха на споразумението на тяхното правителство за
Коментари Харесай

Инакомислещи в Бахрейн клеймят споразумението с Израел като предателство

Бахрейнци, които се опълчиха на съглашението на тяхното държавно управление за определяне на дипломатически връзки с Израел, показаха разочарованието си в обществените мрежи , наблягайки сложността на доближаването на Персийския залив с еврейската страна, оповестява " Франс прес ".

Хаштаговете " Бахрейнци против нормализацията " и " нормализацията е изменничество " бяха известни в " Туитър ", откакто американският президент Доналд Тръмп разгласи съглашението късно през вчерашния ден.

Бахрейн, ръководено от сунити кралство с огромно шиитско население, споделя с Израел дълбока омраза към Иран и разчита на Съединени американски щати, които разполагат своя Пети флот на дребния, само че стратегичен архипелаг.
 Турция жигосах съглашението сред Израел и Бахрейн
Турция жигосах съглашението сред Израел и Бахрейн

То било " нов удар " за палестинската идея

Той стана втората арабска страна за един месец, която възстановява връзките с Израел, откакто Обединените арабски емирства реализираха съглашение, което дава обещание огромни облаги в региона на сигурността, търговията и туризма.

Външният министър на Бахрейн Абдулатиф бин Рашид Ал-Заяни съобщи, че съглашението съставлява историческа стъпка към реализиране на мир в Близкия изток, само че Палестинската автономност и ислямисткото палестинско придвижване " Хамас " го осъдиха като " следващия нож в гърба " от арабско държавно управление .

За разлика от ОАЕ, опозицията против нормализацията е сериозна и отдавнашна в Бахрейн , който има история на отворена политика, даже и да е била потискана през последното десетилетие.

Бившият народен представител Али Аласуад написа, че това е " черен ден в историята на Бахрейн ".
 Иран атакува: Бахрейн е сътрудник на
Иран атакува: Бахрейн е сътрудник на " закононарушенията " на Израел

След като Израел и Бахрейн оповестиха нормализиране на връзките

Кралството - дребен архипелаг, ситуиран сред районните противници Саудитска Арабия и Иран - беше обхванато от безредици от 2011 година, когато силите за сигурност смазаха митингите, предвождани от шиитите с искане за промени.

Оттогава стотици жители са хвърлени в пандиза, а някои са лишени от поданство поради, както твърди държавното управление, " тероризъм ", обвързван с шиитски Иран. Протестите са извънредно редки и са посрещани със жестоки дейности от силите за сигурност.

Властите разпуснаха двете съществени опозиционни групи - шиитската група " Ал-Уефак ", която беше най-голямата в Народното събрание до 2011 година, и светското Общество за национално демократично деяние, или Ал-Уаад, поради обвиняванията за връзки с " терористи ".

И на двете им е отказано посланичество в Народното събрание, а водачът на Ал-Уефак шейх Али Салман е зад решетките от 2014 година

Ал-Уефак подлага на критика яростно съглашението за нормализация .
 Тръмп разгласи: Бахрейн и Израел с исторически пробив в договарянията
Тръмп разгласи: Бахрейн и Израел с исторически пробив в договарянията

Нормализират връзките

" Споразумението сред деспотичния режим в Бахрейн и ционисткото окупационно държавно управление е цялостно изменничество на исляма и арабизма и отклоняване от ислямския, арабския и националния консенсус ", настоя групата в " Туитър ".

Хюсейн Алдаихи, заместител общоприет секретар на Ал-Уефак, написа, че " нормализацията удостоверява това, което е несъмнено, че тези режими съставляват опасност за техните страни, нации и нация , посредством използване на разрушителни стратегии против ползите на нашите арабски и ислямски страни и нации ".

Други групи срещу нормализацията, основани както в Бахрейн, по този начин и в чужбина, показаха гнева си в изказвания, изпратени до медиите, наричайки съглашението " срамно ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР