Бъдещите нови управляващи от ПП, ИТН, ДБ и БСП ще

...
Бъдещите нови управляващи от ПП, ИТН, ДБ и БСП ще
Коментари Харесай

Новите управляващи ще правят армията еко

Бъдещите нови ръководещи от Политическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия ще вършат армията еко посредством модернизиране на постройките, енергийна успеваемост, въвеждане на ВЕИ в защитата, стабилно ръководство на отпадъците, както и на консумацията на горива. Това стана ясно по време на договарянията по глава " Национална сигурност ", която обаче се оказа отдадена единствено на защитата и въоръжените сили. 

Именно въздействието на зелената договорка върху защитата беше едно от главните неща, към което  участниците в диалозите се сплотиха и което бе най-често повтаряното в тях, дружно с модернизацията на армията.

Другите съществени хрумвания бяха осъществяване на стратегически обзор на защитата, вероятно приемане на нов закон за въоръжените сили и за военния запас, създаване на национална армия и възобновяване на Гражданската отбрана. 

Участниците от страна на БСП в полемиката са Атанас Зафиров, Михо Михов, Кольо Милев, от " ИТН " - предлаганата в два проектокабинета за министър на отбраната Теодора Генчовска, както и Александър Александров и Румен Попов, от  " Демократична България " са някогашният министър на отбраната Велизар Шаламанов, Георги Цветков - учител във Военната академия, и Костадин Деянов. В договарянията от страна на " Продължаваме промяната "  се включиха Асен Василев, Даниел Лорер, Милен Иванов и Тодор Тагарев.

От Българска социалистическа партия предложиха т да се усилват заплатите в армията въз основата на закрепен коефициент, да се усъвършенства инфраструктурата, да се построяват жилища за военослужещи и да им се обезпечават преференциални заеми. МО има над 1100 недвижими парцела, припомниха от левицата и оповестиха, че армията е втория максимален притежател на парцели след Българската православна черква. От Българска социалистическа партия оповестиха, че техните хрумвания се припокриват на 90 на 100 с програмата на Политическа партия.

Именно от левицата пристигна и концепцията за основаване на Национална армия, която да бъде в помощ на армията. Те бяха подкрепени и от Има Такъв Народ, които пък оповестиха, че са имали концепцията за конструкция, която да сплотява охранителните, ловните, патриотичните организации, запаса и че това може да се трансформира в основа на една бъдеща Национална армия.

От Демократична България пък предложиха основаването на единен център за работа с открити източници към съвета за сигурност на държавното управление, който да се занимава и с противопоставяне на хибридните закани. Оттам пристигна концепцията за възобновяване на Гражданска отбрана в една бъдеща държавна организация.

Всички участници се сплотиха към това, че би трябвало да се залага на рационализация на армията, за ремонт на военната техника в българския ВПК, за повишение на смисъла на военното разузнаване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР