Бъдещето на управлението на сградите както в България, така и

...
Бъдещето на управлението на сградите както в България, така и
Коментари Харесай

Умните инсталации са бъдещето в управлението на сгради

Бъдещето на ръководството на постройките както в България, по този начин и по целия свят е в облачните услуги. Това са главните заключения от провелия се уебинар, проведен от Schneider Electric на тематика – Smart Factory Asks!

Според Радослав Кошков, вицепрезидент по услугите за Югоизточна Европа, точно в посока все по-широко въвеждане на облачните услуги при поддръжка на здания и намирането на ESG решения както за огромните корпоративни здания и производства, по този начин и за хотелите да вземем за пример – би трябвало да се работи.

„ Обикновено фирмите си имат своите проекти във въвеждането на ESG системите при ръководство на постройките. Но изследване от предходната година, поръчано от Schnider Electric и извършено измежду 1033 снабдители на колокационни услуги в Централна и Източна Европа (бел. ред - колокацията е разполагане на лична хардуерна техника - сървъри, устройства за предпазване и други, в център за данни, само че не е просто „ наемане на място “, а предлага редица преимущества и спомагателни услуги, които я вършат толкоз привлекателна), демонстрира, че 72% едвам в този момент стартират пътуването си към стабилно развиване “, споделя той.

Според него няма особена разлика в това по кое време страните от Изтока и Запада вкарват умни съоръжения в постройките. Разликата е в промишлеността.

Дали приказваме за огромни интернационалните компании или дребни, районни такива. Дали приказваме за производства, хотели или офис здания. Тук е разликата, а не в географията “, споделя той.

Всъщност, облачните услуги, които ще са моторът в ръководството на постройките в бъдеще на първо място са приложения – по този начин наречените съветници, които извършват превантивни функционалности. Като по този метод се пробват да отстраняват риска от повреди или най-малко да го сведат до най-малко. Пример за такава услуга е приложение, което следи електроенергийната система на постройката, дава постоянно доклади и се включват аларми при съответни събития – като влага или нараснала температура на избрани места.
Инвестиции
По време на онлайн събитието Economic.bg зададе въпрос какви са бъдещите капиталови планове на компанията за България. От отговора стана ясно, че компанията възнамерява серия от вложения, само че за момента не желаят да разкриват тъкмо по кое време и в кои райони ще бъдат те.

Имаме настояща капиталова стратегия и тя ще бъде обявявана последователно при всяка нова инвестиция. Това е, което можем да кажем за момента “, съобщи Калина Петкова - началник на световните връзки в Югоизточна Европа.

Припомняме, че последната инвестиция на френската компания в България, беше в „ умната “ фабрика в Пловдив през 2022 година и беше в размер на 60 млн. евро.
 https://www.economic.bg/bg/a/view/schneider-electric-razshirjava-umnata-si-fabrika-v-plovdiv-s-nad-60-mln Schneider Electric уголемява „ умната “ си фабрика в Пловдив с над €60 млн.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР