БАБХ състави един акт, единадесет предписания и насочи за унищожаване

...
БАБХ състави един акт, единадесет предписания и насочи за унищожаване
Коментари Харесай

Масови проверки в зимните курорти у нас

БАБХ сформира един акт, единадесет наставления и насочи за заличаване 9 кг и 300 грама месо и месни артикули при инспекциите при започване на зимния туристически сезон.
Прочетете още
В интервала 12 - 31.12.2022 година инспекторите от отдели „ Контрол на храните “ в Областните дирекции в София-град, София-област, Благоевград и Смолян са направили 276 изключителни инспекции в курортите, ситуирани в същите области.

Проверките откриха, че като цяло се съблюдават хигиеничните условия при предлагането и търговията с храни. Спазени са изискванията за предпазване, а храните са в период на продължителност и са етикетирани според настоящото законодателство. Осигурени са подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, съоръжение и уреди за измиване и подсушаване на ръцете, потребление на уместно работно облекло и персонални защитни средства от личния състав.

За установените при инспекциите несъответствия са издадени 11 наставления по отношение на несъответствия по сграден фонд и софтуерно съоръжение, не даване на доказателства за взети проби и разбор на храни по самоконтрол.

Съставен е един акт за определяне на административно нарушаване за предложение на храни с изминал период на валидност, възбранени и ориентирани за заличаване са 9 кг и 300 грама месо и месни артикули, за които не са показани документи за генезис и валидност.

Засиленият надзор на БАБХ в зимните курорти ще продължи до 10.03.2023 година, в това число.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР