Б ългария се намира на границата на две империи –

...
Б ългария се намира на границата на две империи –
Коментари Харесай

Петър Москов: България се намира между две империи, а българските политици се срамуват да говорят за националната ни сигурност

Б ългария се намира на границата на две империи – на съветската и на турската. Затова тематиката за сигурността е извънредно значима, само че за жалост години наред се подценява и е някак неуместна на политиците за обществено разискване.

От една страна е рискът от ценностния разпад на Европейския съюз. Проблемът е, че демократичното ръководство на Съюза подценява сигурността и общия стопански разцвет на европейските жители. Доказателство за това са и несъобразената с националните ползи на европейските страни политика за бежанците, както и лишаващата Европа от енергийна самостоятелност Зелена договорка.

От друга страна, във вътрешнополитически проект България има голям проблем и следващото доказателство е „ шпионският скандал “ от преди седмици. Първото е, че липсва мощна държавност, липсва страна.

Българските политици унищожиха институциите, унищожиха държавността, а единствено мощна страна може да се опълчи на всички вътрешнополитически провокации – от битката с монополите и отбраната на хората от разбойниците. Недопустима е чиновник на ГРУ, който да е върховен информативен чиновник в българското МО. България е пробита от вътрешната страна, на равнище – политическо посланичество. Политическото посланичество на българските жители е сменено от цели политически партии, които са пета колона на Турция, на Русия или на трета мощ. За да сме сигурна и мощна страна, първо би трябвало да се ограничи достъпа на тези партии, като Българска социалистическа партия, Възраждане, като протурските партии до ръководството на страната и до службите за сигурност. Защото в противоположен случай излиза, че българските служби за сигурност, работят за непозната, а не за българската сигурност. За каква национална сигурност приказваме на фона с шпионските разкрития? Какво за Бога, дири във върховете на българското разузнаване човек, обучаван в ГРУ на Съюз на съветските социалистически републики? Ето това е откровеният и същностен въпрос и потвърждава, че задължението да проведем лустрация и декомунизация не е закъсняло, а е повече от неотложно, в случай че желаеме България да е самостоятелна от непознати служби и непознати ползи.

Второто нещо, което съгласно КОД съставлява особена опасност пред националната ни сигурност и бъдещето ни като нация е възходящата неначетеност. Цели генерации, български жители не могат да си напишат трите имена на бял лист. И по тази причина КОД упорства за наложителното главно обучение и възбрана за гласоподаване на необразовани. Защото партии, които изредих като пробив в националната ни сигурност, се хранят главно с пазаруването на тези необразовани гласове.

Неграмотният избор е и главната причина за политическата корупция.

Купените гласове, вкарват във властта продажни политици, които не са обвързани с отговорност пред своите гласоподаватели, тъй като знаят, че зависят не от гласоподавателите, а от гласовете, които си купуват. Затова и битката с корупцията минава първо през битката с неграмотността и възбрана за гласоподаване на необразовани.

Всичко това минава през промени в конституцията. Ние в КОД сме безапелационни съперници на лансирания от либералите и социалистите роман за „ румънски модел “. За нас моделът „ Кьовеши “ и моделът „ Гешев “ са модел, при който прокуратурата играе политическа роля. Тя дефинира дневния ред на медиите с доста показно държание. Видно е, че резултатът за обществото не е изключително добър, с изключение на за самите представители, които явно като госпожа Кьовеши порастват в европейската подчиненост. Проблемът на българската прокуратура е неналичието на явен, безапелационен надзор. Контрол в едно демократично общество може да бъде само българския суверен през представителите от определените политически сили. Всички други решения, предлагани от либерали и социалисти са подправени и не целят действителен резултат, а единствено промяна на персони. Затова, КОД предлага - изваждане на прокуратурата от състава на правосъдната власт, назначение на основния прокурор от изпълнителната власт и явен надзор на парламентарното болшинство и изпълнителната власт върху активността на прокуратурата. Партиите, които настояват, че решението е в промяна на персони, в действителност са не решението, а част от самия проблем.

В момента България и Европейски Съюз са в центъра на осведомителна война. Затова е извънредно значимо българските жители да могат да разчитат на в действителност ефикасни служби за сигурност, како и на прокуратурата. Това е доста значим въпрос. Той съчетава управлението и осъществяването на отричащи се полезности – от една страна сигурността ни, от друга – свободата на словото. Борба с хибридна война не може да бъде постигана посредством цензура.

И на тази база това, което написа в нашите програмни документи е, че в ДАНС би трябвало да бъде основано особено звено единствено с тези функционалности, което да може да даде и на политическото управление на страната и на службите яснотата и за източника на хибридните офанзиви, и за задачите, и за методите на разпространяване на тази хибридна офанзива и да се борим с това без да нарушаваме свободата на словото. Вътре в нашия свят, светът на Европейски Съюз и на атлантическото пространство, се води яростна хибридна война.

Тя се води от световните корпорации и техния демократични лобисти в политиката. Пример – президента Тръмп сподели на световните корпорации „ върнете бизнеса и работните места в Америка, другояче ще плащате огромни такси и мита “, да върнем индустриалния капитализъм в нашия свят, където се е родил. Резултатът беше това, че световните корпорации му стопираха достъпа до обществените мрежи. Това е не по-малко гадна хибридна офанзива, в сравнение с дали съветските хакери ще създадат изборна машинация в Англия примерно. И по тази причина решението е мощни национални страни в общ съюз, които да могат да се опълчват на световното въздействие на огромните стопански субекти и корпорации. В момента имаме слаби страни в слаби политически съюзи, в които в действителност властта е в огромните корпорации.

Нашият свят – на европейския съюз и на евроатлантическите страни е подобен, тъй като метода ни на устройство на страните поддържа избрана обществена среда. Когато сменяем индустриалния капитализъм с финансови спекулации, т.е. изнесем производството в страни, в които работят против чиния ориз това значи, че ние унищожаваме работните места при нас и заменяме това нещо с ефимизма обществена страна. Т.е. ние изкарваме производството някъде, с цел да завишим облагите на тези транснационални корпорации, а тук остават едни хора на обществени помощи. От тази позиция стопански протекционизъм на тази евроатлантическа общественост, би трябвало да бъде обвързване. В момента Китай не е другар, а е съперник на нашия свят и който не го схваща е малоумен, злоумишлен или е заплатен от тях.

Това наличие е част от платената изборна графа на уеб страницата
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> -->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Въпрос към Радио Ереван: - Кои неща са най-неправилно разпределени сред хората? - Парите и мозъкът. Парите на никого не стигат, а мозъкът на всички… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниАвтобусът се преобърнал на път за ИстанбулНе пропускайте комедийния сериал този петък от 21:00 ч. по NOVAЗаложете на натурален артикул при разстройства в храносмиланетоПрогнозите са за растеж на цените даже над 15%Какво поучава психиатърът Веселин ГеревМного българи стават обект на трудова експлоатацияНапред в предаването не престават Здравка и МирославСестрите са на 3 и 5 годиниВ композицията пътували 350 душиДимитър Ганев: Активността ще е основен миг по време на вота " Процентът на имунизирани у нас ще е подобен, какъвто си го създадем ", разяснява основният държавен здравен инспекторКаква е причинатаТова се е случило измежду бял ден на метри от полициятаКитайските контракти за заеми са просто заробващи, съдържат безчет клопки, които ограбват държавния суверенитет на държавите-длъжници и прекършват политическата им воляВижте какво още разкри за сериала и работата си Владислав Тинчев в изявление за Vesti.bgОбщо 30 партии и обединения ще се състезават за посланичество в 45-то Народно заседание на 4 априлОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР