Азиатските фондови борси ще се превърнат в най-големият пазар на

...
Азиатските фондови борси ще се превърнат в най-големият пазар на
Коментари Харесай

Morgan Stanley: Азиатските борси ще се превърнат в лидер на световните капиталови пазари през следващото десетилетие



Азиатските фондови тържища ще се трансфорат в най-големият пазар на акции в света през идващото десетилетие, изхвърляйки от първото място Северна Америка, демонстрира разбор на банката Morgan Stanley, представен от организация MarketWatch.

До 2027-а година общата капитализация на търгуваните в Азия акции съвсем ще се удвои от 29 трлн. $ до 56 трлн. $, изпреварвайки предстоящата обща капитализация от 42 трлн. $ на тържищата в Съединени американски щати и Канада, предвижда водещата американска кредитна институция. Според нея това разгръщане на пазарите на акции в Азия ще бъде водено от борсовата търговия в Китай, Хонконг и Индия.

" Очакваме фаза на бърз напредък на азиатските финансови пазари през идващото десетилетие, защото мощната агресия на номиналния БВП ще с съчетае със идващият стадий на развиване на пазара и с районната финансова интеграция ", показва в отчета си Morgan Stanley.

Според анализаторския екип на банката, от водещите международни стопански райони, пазарите на акции в Азия все още са най-слабо финансово интегрирани и развити, само че държавният фокус върху промените във финансовия бранш и други фактори би трябвало през идващите 10 години да ускорят плануваната от банка смяна.

" Ние виждаме пенсионните фондове, взаимните фондове, застрахователните, финансовите и дълговите пазари в района като главен генератор за ускорение на растежа ", оповестява американската банка и добавя: " Това ще се дължи на бързо възходящото богатство на семействата, на демографските промени, структурните промени, софтуерните промени и развиването на институционалния капиталов потенциал ".

Анализаторите на Morgan Stanley допускат, че това ще се окаже страхотна вест за световните вложители, които се надяват да се възползват от предстоящата азиатска агресия. Трябва да се има поради, че финансовите пазари в Азия и схемите за спестявания - като пенсионните фондове - са изостанали от цялостния стопански напредък на района, само че ще стартират да наваксват това закъснение предвид на течащите трансформации в района.

Според Morgan Stanley това значи, че най-големите печеливши евентуално ще бъдат локалните и световни финансови компании, които превъзхождат останалите предвид на опцията за трансгранично банкиране. Анализаторите на банката показват 16 компании, които имат такива качества и към този момент имат своя мощен отпечатък на азиатските тържища, в това число американските BlackRock Inc., Carlyle Group LP, Citigroup Inc. и JPMorgan Chase & Co. Сред цитираните 16 компании личат и имената на швейцарските кредитни институции банки UBS и Credit Suisse Group, банката HSBC и друга английска финансова компания Prudential Plc. Останалите от листата на Morgan Stanely компании са най-вече азиатските като китайските AIA Group и CITIC Securities Co., японската банка Sumitomo Mitsui FG и сингапурската DBS Group Holdings.

" Възможностите, които са разполагаем, ще варират доста според от голям брой фактори и не на последно място от това, какъв брой бързо ще се либерализира контролът върху валутния продан и взаимният пазарен достъп до пазара (особено в Китай), и дали Китай и Япония ще работят като съперници или сътрудници в този развой ", показва Morgan Stanley.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР