Азиатските акции отчетоха повишение до тримесечни върхове, след като вчера

...
Азиатските акции отчетоха повишение до тримесечни върхове, след като вчера
Коментари Харесай

S&P 500 записа ново най-високо ниво на затваряне, а петролът...

Азиатските акции регистрираха покачване до тримесечни върхове, откакто през вчерашния ден Уолстрийт записа нови върхове в резултат на очакванията за напредък в договарянията сред Съединени американски щати и Китай и за следващата доза тласъци от страна на Федералния запас тази седмица.

Японският Nikkei оглави растежа с покачване от 0.4% до най-високото си равнище в последната година. Индексът на сините чипове на борсата в Шанхай CSI300 се колебаеше сред позитивна и негативна територия.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI добави 0.2% и докосна най-високото си равнище от края на юли. Фючърсите на S&P 500 регистрират покачване от 0.1%, до момента в който тези на EUROSTOXX 50 губят 0.1%.

Щатският президент Доналд Тръмп разгласи през вчерашния ден, че чака да подпише забележителна част от комерсиалното съглашение с Китай предварително, само че не разкри повече детайлности.

Търговският представител на Съединени американски щати също съобщи, че страната изследва дали да удължи периода без покачване на митата за китайски импорт на стойност 34 милиарда $, който би трябвало да изтече на 28 декември тази година.

На Уолстрийт през вчерашния ден S&P 500 добави 0.56%, отчитайки ново най-високо равнище на затваряне, до момента в който Dow Jones се увеличи с 0.49%, а софтуерният Nasdaq записа растеж от 1.01%.

Акциите на Microsoft Corp нарастнаха с 2.46%, откакто стана ясно, че компанията печели контракта за даване на облачни услуги на Пентагона на стойност 10 милиарда $, откакто до последно се конкурираше с Amazon.com Inc.

Акциите на компанията майка на Гугъл - Alphabet Inc, поевтиняха в следборсовата търговия, откакто компанията разгласи по-малка от предстоящата облага за третото тримесечие, макар че растежът в приходите й бе по-голям, спрямо предварителните прогнози.

Повишеният вкус към рискови активи се отрази отрицателно на облигациите, като доходността по двегодишните щатски държавни цени бумаги набъбна до четириседмичен връх от 1.667%.

Освен срещата на Фед, централните банки на Канада и Япония също ще проведат своите срещи тази седмица. Очакванията са, че Централната банка на Канада може да облекчи в допълнение паричната си политика.

Промяната на пазарните настройки към по-рискови активи обезцени йената. Щатският $ резервира позиции при 108.98 по отношение на йената, откакто доближи най-високото си равнище от три месеца и се е устремил към върха от 109.31.

Доларът не се оправя толкоз добре по отношение на еврото, което нарастна до 1.1095. Доларовият показател пък остана съвсем без смяна на равнище от 97.782.

Британският паунд нарастна, откакто Европейски Съюз се съгласи на следващата пролонгация за брекзит, а министър председателят Борис Джонсън изгуби гласуването за насрочване на предварителни избори на 12 декември.

Паундът за последно се разменяше на равнище от 1.2852 по отношение на $, много под дъното за месеца от 1.2193.

Спот цената на златото се намали до 1 491.48 $ за тройунция, отдалечвайки се от върха си от предходната седмица при 1 517 $.

Цените на петрола бяха подложени на напън от признаците за растеж в запасите на Съединени американски щати.

Фючърсите на петрола от сорта брент поевтиняха с 24 цента, до 61.33 $ за барел. Спадът при щатския лек недопечен нефт също беше от 24 цента, до 55.57 $ за барел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР